spacer
spacer

Geigerfarm
Kezdőlap
Szüret - 2014
Bemutatkozás
Hírek
Szolgáltatásaink
Néhány fotó
Galéria
Lapszemle
Linkek
Meggyes receptek
Keresés
Legyen Önnek is honlapja! Készítette, szerkesztette, tárhely: CSABAPROG Kft.
 
Kezdőlap arrow Lapszemle

Lapszemle

A meggy jótékony hatásai Nyomtatás
Írta: Geiger   
2013. May 14. Tuesday 14:34

A legújabb kutatások szerint a meggyben lévő erős antioxidánsok csökkenthetik a szívproblémák és a gyulladásos megbetegedések kialakulását.

Egy három részből álló kutatássorozatban a Michigan Egyetem, az Arizona Egyetem és a Brunswick Laboratórium munkatársai a meggy antioxidáns-tartalmát, és gyulladáscsökkentő hatását vizsgálták meg.

Tovább...
 
Büntetik az ugart Nyomtatás
Írta: Administrator   
2013. May 14. Tuesday 14:21
A Vidékfejlesztési Minisztérium felhívja az ingatlantulajdonosok és a földhasználók figyelmét, hogy a VM Földügyi és Térinformatikai Főosztálya elrendelte a 2013. évi határszemle ellenőrzések végrehajtását. Az ellenőrzéseket a földhivatal hajtja végre és elsősorban a termőföld védelméről szóló törvényben előírt hasznosítási, ideiglenes hasznosítási és mellékhasznosítási kötelezettség teljesítését ellenőrzi.
Tovább...
 
Elő a permetezővel! Nyomtatás
Írta: Administrator   
2013. May 13. Monday 08:59
A szokatlanul meleg április felgyorsította az őszi kalászosok fejlődését. A gyümölcsfáknál, a cseresznyénél, a meggynél, a szilvánál, a kajszibaracknál május első hetére megtörtént a terméskötés és a lombosodás. Nagyon fontos a jelenlegi időszakban a kártevők elleni védekezés. A kórokozók közül a lisztharmat jelenléte a védekezési küszöb alatt maradt május elejéig az őszi búzánál. A levélfoltosság kezdeti tünetei a búzák legyengült legalsó levelein már megjelentek.
Tovább...
 
Jogszabály védheti a magyar gyümölcsborokat Nyomtatás
Írta: Administrator   
2013. May 13. Monday 08:57
Évente 110-130 ezer liter valódi gyümölcsbor készül hazánkban, az olcsó gyümölcsbor-utánzatokból pedig becslések szerint több millió liter kerül a piacra Magyarországon. Az eredeti gyümölcsborok védelmére alakult meg a Magyar Gyümölcsbor Készítők Egyesülete (MGYKE) 2013. április végén. A szervezetet pincészetek és magánszemélyek azért hozták létre, hogy az szakmai érdekképviseletként védje a gyümölcsbor készítők érdekeit és elősegítse a minőségi alapanyagokból készült hazai nedűk kereskedelmét. Az egyesület a készülő Élelmiszerkönyv részét képező gyümölcsbor rendeletet is véleményezték.
Tovább...
 
Több dinnyét ültettek, mint egy éve Nyomtatás
Írta: Administrator   
2013. May 12. Sunday 16:17
Befejeződött a dinnye ültetése és vetése országszerte, 2013-ban a termelők tíz százalékkal nagyobb területen termelnek dinnyét, mint tavaly - tájékoztatta Simonka György, a magyar zöldség-gyümölcstermékek népszerűsítésével megbízott miniszteri biztos, a dél-békési térség fideszes országgyűlési képviselője az MTI-t kedden. A szántóföldi gyümölccsel beültetett és elvetett terület nagysága országosan meghaladja az ötezer hektárt, erre évek óta nem volt példa - hangsúlyozta a miniszteri megbízott.
Tovább...
 
Még több általános iskolás gyermek kaphat iskolagyümölcsöt Nyomtatás
Írta: Administrator   
2013. May 12. Sunday 16:15
A 2013/2014. tanévben is folytatja a Vidékfejlesztési Minisztérium az uniós társfinanszírozású iskolagyümölcs-programot immár kibővített célcsoporttal. A jövő tanévben az alsó tagozatosok mellett az általános iskolák 5-6. évfolyamán tanulók is részt vehetnek a kezdeményezésben.
Tovább...
 
Több mint 13 millió liter pálinkát főztünk Nyomtatás
Írta: Administrator   
2013. May 12. Sunday 16:11
Agrár-vezértermékké és világmárkává válhat a magyar pálinka a következő tíz évben, az ehhez szükséges feltételeket most mérik fel a szakértők - közölte V. Németh Zsolt csütörtökön Budapesten, egy szakmai tanácskozáson.
Tovább...
 
A termőföld felét kis- és közepes birtokok keretében műveljék Nyomtatás
Írta: Administrator   
2013. May 12. Sunday 16:09
Orbán Viktor az azonnali kérdések órájában Gőgös Zoltánnak (MSZP) válaszolva azt mondta: a jelenlegi, durva becslések szerinti 50-50 százalékos arányokon kíván változtatni a kabinet.
Tovább...
 
Szigorúbb feltételekkel szerezhető föld Nyomtatás
Írta: Administrator   
2013. May 12. Sunday 16:01
A jelenleginél szigorúbb feltételekkel szerezhető földtulajdon 2014. május 1. után az új földforgalmi törvény életbe lépés után Magyarországon - mondta a vidékfejlesztési miniszter kedden Budapesten, egy szakmai konferencián. Fazekas Sándor közölte: a spekulációs szándékok kiszűrése és a magyar termőföld védelme érdekében az új földtörvény alapján a jövőben kizárólag államilag sorszámozott, szigorú számadású okmányon lehet majd olyan szerződést kötni, amely a földtulajdonlást érinti.
Tovább...
 
Kevesebb pénz jut primőrre Nyomtatás
Írta: Geiger   
2009. May 06. Wednesday 14:04

A gyerek uzsonnájából előbb marad ki a paradicsom, paprika, mint a szalámi - állítják a zöldségesek. A kereskedők tapasztalatai szerint az elmúlt évhez képest a primőr zöldségek forgalma erősen visszaesett.

Tovább...
 
A hazai piacot, termelőt védi a kertészeti osztály Nyomtatás
Írta: Geiger   
2009. May 04. Monday 13:45

A Magyar Agrárkamara a múlt héten Szekszárdon tartotta a kertészeti osztályának soros ülését. A szokatlan helyszín Ferenc Vilmos megyei osztály elnöknek köszönhető, aki ezzel a szőlő-bor ágazatra szerette volna terelni a figyelmet.

Tovább...
 
Támad a tűzelhalás Nyomtatás
Írta: Geiger   
2009. May 02. Saturday 13:59

Az elmúlt héten virágoztak az almástermésűek, és többhelyütt fennállt az Erwinia amylovora baktériumos betegség veszélye is. Ez a kórokozó az éppen virágzó fajokat veszélyezteti.

Tovább...
 
A válság a gyulai kolbászt is elviheti Nyomtatás
Írta: Geiger   
2009. May 02. Saturday 13:55

A külföldről beszerzett alapanyagok (fűszerek, belek, csomagolás) árai az egekbe szöktek, a cég 1,8 milliárdos adósággal küzd, így a legrosszabb esetben bezárhat a Gyulai Húskombinát. A kolbászáról és májasáról elhíresült cég csődje esetén 500 dolgozó kerülne utcára.

Tovább...
 
Pénzt kellene tölteni a szalámi és kolbászgyárakba Nyomtatás
Írta: Geiger   
2009. May 02. Saturday 13:36

A fizetésképtelenség fenyegeti a magyar élelmiszeripar egykori zászlóshajóját, a Gyulai Húskombinátot. A Herz szintén nagy bajban van. A baromfiipari, tejipari gondok után most a húsfeldolgozók kerültek alig megoldható problémák elé.

Tovább...
 
Hiánycikk lesz az akácméz? Nyomtatás
Írta: Geiger   
2009. May 01. Friday 13:40

A méhészek nemcsak csodálkoznak a nyári tavaszon, hanem aggodalmaskodnak is. A gyümölcsösökben sincs akkora dongás, mint virágzás idején megszoktuk!

Tovább...
 


IDŐJÁRÁS

Hőtérkép

Felhőkép

Légnyomástérkép

12 órás Animált Hőtérkép Magyarországról

12 órás Animált Felhőkép Magyarországról

12 órás Animált Széltérkép Magyarországról


Az adatok forrása a http://www.idokep.hu/ oldal. A kis képekre kattintva megtekintheti a pillanatnyi állapotot.spacer

.
© 2018 GEIGERFARM
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.
spacer