spacer
spacer

Geigerfarm
Kezdőlap
Szüret - 2014
Bemutatkozás
Hírek
Szolgáltatásaink
Néhány fotó
Galéria
Lapszemle
Linkek
Meggyes receptek
Keresés
Legyen Önnek is honlapja! Készítette, szerkesztette, tárhely: CSABAPROG Kft.
 
Kezdőlap arrow Lapszemle arrow Agrárgazdaság arrow Támogatják a mezĹ‘gazdasági munkásokat

Támogatják a mezőgazdasági munkásokat Nyomtatás
Írta: Geiger   
2006. március 08. szerda 18:48

Egy évig fizeti a munkabér és közterhek 75 százalékát a Munkaerőpiaci Alap azon 45 év feletti, elsősorban szakképzetlen mezőgazdasági munkavállalók után, akiket e támogatás nélkül elbocsátanának - olvasható a Foglalkoztatáspolitikai és Munkaügyi Minisztérium honlapján.

 

Az Országos Foglalkoztatási Közalapítvány által kiírt pályázat szerint dolgozónként legfeljebb 1 millió 125 ezer forint lehet egy évre ez a segítség, illetve egy-egy pályázó legfeljebb 20 millió forintot nyerhet el. A programra 262 millió forint áll rendelkezésre.

A pályázatokat április 10-ig lehet beadni, a vállaltak megvalósítását július 1-ig kell elkezdeni. Az egyéves támogatott időszakot követően a pályázónak vállalnia kell további egy évi, támogatás nélküli foglalkoztatást is.

A munkavállalók munkaviszonyát új tevékenység bevezetésével, betanítással, vagy a belvízkárok elhárításával kell fenntartani.

A támogatást azok a társaságok, szövetkezetek vehetik igénybe, amelyek 15-150 közötti létszámot foglalkoztatnak, s legalább 5 dolgozó munkaviszonyát tartják fenn elbocsátás helyett. Feltétel az is, hogy árbevételük legalább 50 százaléka mezőgazdasági alaptevékenységből származzon.

(MTI)

Forrás: Origo

 

 

 
< Előző   Következő >
spacer

.
© 2021 GEIGERFARM
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.
spacer