spacer
spacer

Geigerfarm
Kezdőlap
Szüret - 2014
Bemutatkozás
Hírek
Szolgáltatásaink
Néhány fotó
Galéria
Lapszemle
Linkek
Meggyes receptek
Keresés
Legyen Önnek is honlapja! Készítette, szerkesztette, tárhely: CSABAPROG Kft.
 
Kezdőlap arrow Lapszemle arrow Környezet arrow Lapozzunk bele a biogazdálkodás rejtelmeibe

Lapozzunk bele a biogazdálkodás rejtelmeibe Nyomtatás
Írta: Geiger   
2006. április 04. kedd 18:31

A jelszó ökológia, mely végre is táborokat, tettre készeket, ébredő tudatú és lelkű embereket gyűjt közös életterünk viszonyait megoldani.






 

Kerek e világon, a Föld nevű bolygón és annak is minden zöld szegletében és kékséges smaragdos végtelenjeiben, de a fájdalmasan elszürkült negyedeiben is egyre többen gondolkodnak már-már kényszerből kapkodva is környezetünk újjáélesztéséről vagy még ép életben tartásáról. Imigyen tehát a jelszó ökológia, mely végre is táborokat, tettre készeket, ébredő tudatú és lelkű embereket gyűjt közös életterünk viszonyait megoldani. Na jó, ez persze nem jelenti azt a naiv, szép lelkű álmot, hogy virágoztassuk föl mindazt, amit lehet úgy, ahogyan a külföldről magyarított meseszépen fotózott növénykatalógus albumok kínálják. Mi tagadás, be kell érnünk azzal a lehetőséggel, amit a mi kárpát-medencei időjárási és földrajzi viszonyaink befogadnak és kínálnak a természet önerejéből. Félreértés ne essék, ez nem kevés. Ilyen és ennél jelentősebb gondolatokat hoztak össze egy rendkívül jól áttekinthető, gyakorlatias és precíz kötetbe Seléndi Szabolcs és szerzőtársai, dr. Szántosi Attiláné, dr. Roszik Péter és dr. Solti Gábor.

Némi öko-bio történelmi áttekintéssel vezetik be az érdeklődő és az ilyen irányú termelésben érintett olvasókat a biodinamikus gazdálkodás érdekességeitől kezdve a vetésforgós, zöld trágyás talajművelésen át az ökogazdálkodásra alkalmas helyszínek föllelésével, az egészben való gondolkodás áttekinthetőségének módszereivel a zöldség, gyümölcs, a gyógy- és fűszernövények, a gombák termeszthetőségének legkorszerűbb, ám hagyománytisztelő lehetőségeivel a szőlőtermelésen keresztül az erdő-, mezőrendszerekig. Természetesen a folyamatosan felmerülő etikai kérdésekkel is foglalkoznak a szerzők, egészen a hazai ökológiai gazdálkodás jogszabályi hátterével is kiegészítve a témakört. Külön izgalmas olvasmány az érintetteknek a jó néhány honi és külföldi élő példatörténet.

Forrás: Magyar Rádió

 

 

 

 
< Előző   Következő >




spacer

.
© 2024 GEIGERFARM
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.
spacer