spacer
spacer

Geigerfarm
Kezdőlap
Szüret - 2014
Bemutatkozás
Hírek
Szolgáltatásaink
Néhány fotó
Galéria
Lapszemle
Linkek
Meggyes receptek
Keresés
Legyen Önnek is honlapja! Készítette, szerkesztette, tárhely: CSABAPROG Kft.
 
Kezdőlap arrow Lapszemle arrow Helyi arrow CsĹ‘dközelben a békéscsabai baromfi-feldolgozó

Csődközelben a békéscsabai baromfi-feldolgozó Nyomtatás
Írta: Geiger   
2006. április 18. kedd 17:51

A Carnex-csoporthoz tartozó békéscsabai baromfi-feldolgozó fizetési gondjai a napokban tovább súlyosbodtak.A csoport képviselői korábban azt állították, hogy a madárinfluenza-pánik miatt olyan mértékben csökkent a társaság bevétele, nyeresége, hogy átmenetileg le kell állítaniuk a négyszáz embert foglalkoztató csirkevágó részleget, - de ekkor még arról volt szó, hogy a vízi- szárnyasokat feldolgozó négyszáz fő állása megmarad.

 

Zoltán Péter, a cég szóvivője lapunknak akkor azt mondta: a sort még egy hónapig üzemeltetik, mert 300 ezer csirkét még fel kell dolgozniuk. A munka azonban csak egy hétig tartott: a helyi áramellátó a felgyülemlett tartozás miatt leállította a szolgáltatását. Zoltán Péter egy hete azt mondta: küszöbön áll az egyezség a szolgáltatóval. Ebből azonban nem lett semmi, a cég nyolcszáz dolgozóját kényszerszabadságolták. A társaság közgyűlése egyelőre csak arról döntött, hogy a jövő héttől állásidőt fizetnek a dolgozóknak.

Zoltán Péter a békéscsabai gyár adósságának összegét nem kívánta nyilvánosságra hozni. Csak annyit mondott, hogy a cégcsoportot finanszírozó bankokkal folynak a tárgyalások. Nem tartotta kizártnak, hogy ezek csődbejelentéssel érnek véget. A bankoktól a likviditási gondokkal bajlódó Carnex eredetileg március végéig kapott haladékot arra, hogy reorganizációs tervét letegye, ám ezt egy hónappal meghosszabbították. A Carnexnek - ágazati szakértők szerint - legalább négymilliárd forint külső forrásra lenne szüksége, hogy úrrá lehessen nehézségein. Két meghatározó húsfeldolgozója, a miskolci Borsi Húsipari Rt. felszámolás alatt áll, és a gyöngyösi Falcotrade Rt. a nem várt veszteségek után csődöt jelentett, s most az egyezségben reménykednek. A békéscsabai mellett a cégcsoporthoz tartozó Zalabaromfi Rt. is komoly gondokkal küzd.

Forrás: Népszabadság

 

 

 

 
< Előző   Következő >
spacer

.
© 2021 GEIGERFARM
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.
spacer