spacer
spacer

Geigerfarm
Kezdőlap
Szüret - 2014
Bemutatkozás
Hírek
Szolgáltatásaink
Néhány fotó
Galéria
Lapszemle
Linkek
Meggyes receptek
Keresés
Legyen Önnek is honlapja! Készítette, szerkesztette, tárhely: CSABAPROG Kft.
 
Kezdőlap arrow Lapszemle arrow EU arrow Üvegházi termesztést folytató német gazdák adómentességének vizsgálata

Üvegházi termesztést folytató német gazdák adómentességének vizsgálata Nyomtatás
Írta: Geiger   
2005. december 04. vasárnap 13:51
A Bizottság hivatalosan vizsgálja a német gazdálkodókat érintő adómentességet. Németország csökkentett adótarifát vetettek ki a termesztő-berendezések fűtésére használt tüzelőanyagokra.





A 2001-ben bevezetett mentesség révén évente megközelítőleg 5 millió € támogatáshoz jutottak a német gazdálkodók.

A Bizottság szerint az üvegházakat érintő adómentesség a közös piaccal összeférhetetlen. Az energiahordozókról szóló direktívák is világosan kimondják, hogy a tagállamok által kivetett adók a versenyszabályokkal összeférhetők legyenek, a belső piacot nem sérthetik, illetve nem torzíthatják a piaci versenyt.

Az energiahordozók adóterhének csökkentése az üvegházi termesztés, mint energiaigényes ágazat esetén közvetlen hatással van a termelési költségre, illetve a piaci árra, mely torzítja a piaci versenyt.

A Bizottság jelenleg is vizsgál egy hasonló adómentességi ügyet, mely az olasz üvegházi termesztést érinti. A végső döntés az olasz esetben 2006-ra várható.

A Bizottság úgy döntött, hogy megkezdi az eljárást az ügy kapcsán. Ezt az EU hivatalos lapjában fogják közölni. Németországnak értesíteni kell az adókedvezményben részesülteket a hivatalos vizsgálat megindításáról. A Bizottság 18 hónapon belül szándékozik meghozni a végső döntést. Ha megerősítésre kerül, hogy az így kapott juttatás összeférhetetlen a támogatási szabályokkal, akkor az érintettektől vissza fogják követelni. A juttatás átvételének napjától számított kamat is a visszatérítés részét fogja képezni.

Az eredeti cikk az alábbi linken található: Rapid


 
< Előző   Következő >




spacer

.
© 2024 GEIGERFARM
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.
spacer