spacer
spacer

Geigerfarm
Kezdőlap
Szüret - 2014
Bemutatkozás
Hírek
Szolgáltatásaink
Néhány fotó
Galéria
Lapszemle
Linkek
Meggyes receptek
Keresés
Legyen Önnek is honlapja! Készítette, szerkesztette, tárhely: CSABAPROG Kft.
 
Kezdőlap arrow Lapszemle arrow Környezet arrow Lesz-e Nyírségi Nemzeti Park?

Lesz-e Nyírségi Nemzeti Park? Nyomtatás
Írta: Geiger   
2006. január 30. hétfő 17:37
Már 2003-ban megszavazta Szabolcs-Szatmár- Bereg megyének az önállóságot a megyei közgyűlés, hogy nemzeti parkot alakítson ki. Bátorliget és környéke felkészült a feladatra, de miként élne a lehetőséggel?




Antal Mihály, Bátorliget polgármestere elmondta, hogy a község határában három természetvédelmi terület található, mind a három Európa hírű védett terület. A fényi erdő, a nyomási nagylegelő és a bátorligeti ősláp.

Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében számos természetvédelmi terület van, komoly természeti értékekkel. Viszont ezek kezelője a Hortobágyi Nemzeti Park és ezért próbálkoztak létrehozni a megyei vezetők és tudósemberek összefogva egy önálló nemzeti parkot, melynek neve a Nyírségi Nemzeti Park lett volna, ami a határon is átnyúlna. A Környezetvédelmi Minisztérium úgy nézett ki, hogy hozzájárulását adja a megvalósításához. 2002 után a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Közgyűlés is hozott egy határozatot, hogy ők is támogatják az önálló nemzeti park megalakulását és azóta megállt ez a dolog. Mégis bíznak benne a helyiek, hogy az ország vezetői ráébrednek, mennyi jót jelentene ez az egész országnak, azon belül a megyének és az itt élő embereknek. Például azért, mert egy természetvédelmi területen a földalapú támogatás a duplája annak, amit egy olyan területen kapnak, ahol nincs ilyen védett terület. Tehát nem mindegy az itt élő embereknek, akik nem tudnak másból megélni csak a mezőgazdaságból, hogy önálló nemzeti parkká nyilvánítják ezeket a területeket.

Forrás: Magyar Rádió



 
< Előző   Következő >




spacer

.
© 2024 GEIGERFARM
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.
spacer