spacer
spacer

Geigerfarm
Kezdőlap
Szüret - 2014
Bemutatkozás
Hírek
Szolgáltatásaink
Néhány fotó
Galéria
Lapszemle
Linkek
Meggyes receptek
Keresés
Legyen Önnek is honlapja! Készítette, szerkesztette, tárhely: CSABAPROG Kft.
 
Kezdőlap arrow Lapszemle arrow Élelmiszeripar

Élelmiszeripar

Jogszabály védheti a magyar gyümölcsborokat Nyomtatás
Írta: Administrator   
2013. május 13. hétfő 08:57
Évente 110-130 ezer liter valódi gyümölcsbor készül hazánkban, az olcsó gyümölcsbor-utánzatokból pedig becslések szerint több millió liter kerül a piacra Magyarországon. Az eredeti gyümölcsborok védelmére alakult meg a Magyar Gyümölcsbor Készítők Egyesülete (MGYKE) 2013. április végén. A szervezetet pincészetek és magánszemélyek azért hozták létre, hogy az szakmai érdekképviseletként védje a gyümölcsbor készítők érdekeit és elősegítse a minőségi alapanyagokból készült hazai nedűk kereskedelmét. Az egyesület a készülő Élelmiszerkönyv részét képező gyümölcsbor rendeletet is véleményezték.
Tovább...
 
Több mint 13 millió liter pálinkát főztünk Nyomtatás
Írta: Administrator   
2013. május 12. vasárnap 16:11
Agrár-vezértermékké és világmárkává válhat a magyar pálinka a következő tíz évben, az ehhez szükséges feltételeket most mérik fel a szakértők - közölte V. Németh Zsolt csütörtökön Budapesten, egy szakmai tanácskozáson.
Tovább...
 
Pénzt kellene tölteni a szalámi és kolbászgyárakba Nyomtatás
Írta: Geiger   
2009. május 02. szombat 13:36

A fizetésképtelenség fenyegeti a magyar élelmiszeripar egykori zászlóshajóját, a Gyulai Húskombinátot. A Herz szintén nagy bajban van. A baromfiipari, tejipari gondok után most a húsfeldolgozók kerültek alig megoldható problémák elé.

Tovább...
 
Hiánycikk lesz az akácméz? Nyomtatás
Írta: Geiger   
2009. május 01. péntek 13:40

A méhészek nemcsak csodálkoznak a nyári tavaszon, hanem aggodalmaskodnak is. A gyümölcsösökben sincs akkora dongás, mint virágzás idején megszoktuk!

Tovább...
 
A szakminiszter támogatja az elképzelést Nyomtatás
Írta: Geiger   
2007. november 20. kedd 17:29

Várhatóan már a jövő év tavaszára elkészül az az élelmiszeripari stratégia, amelynek kidolgozását az Élelmiszer-feldolgozók Országos Szövetsége (ÉFOSZ) és az Élelmiszeripari Ágazati Párbeszéd Bizottság közösen vállalta a két szervezet azon a kerekasztal-beszélgetésen, amelyen az agrárium és az élelmiszeripar közös gondjait beszélték meg Gráf József földművelésügyi és vidékfejlesztési miniszterrel kedden a IFE Foodapest nemzetközi élelmiszeripari szakkiállításon.

Tovább...
 
Kötelezővé válhat a tápértékek jelzése Nyomtatás
Írta: Geiger   
2007. november 20. kedd 17:24

Összetevők. Kötelezné az élelmiszergyártókat az Európai Unió, hogy jól látható helyen tüntessék fel, mennyi szénhidrátot, cukrot, sót, zsírt és telített zsírsavat tartalmaznak termékeik.
Ez derül ki a Frankfurter Allgemeine Zeitung birtokába került belső használatra készült uniós javaslattervezetből, amelyet az Európai Bizottság valószínűleg még az idei év vége előtt nyilvánosságra hoz.

Tovább...
 
Drágább lesz a pálinka és a bor a fagy miatt Nyomtatás
Írta: Geiger   
2007. május 11. péntek 15:03

A május eleji fagyok rendkívül súlyos károkat okoztak a gyümölcsösökben: az észak- magyarországi területek idei termése szinte teljesen, az Egri borvidék szőlőrügyei mintegy 10 százalékban pusztultak el. A szakemberek szerint az idén is lesz bor és pálinka, a kérdés csak az, hogy milyen alapanyagból és mennyiért.

Tovább...
 
Biobonbon, vagyis egy új, édes hungarikum Nyomtatás
Írta: Geiger   
2007. május 03. csütörtök 13:33

Egy ügyes vállalkozó nyitott szemekkel és fülekkel jár. A mérnök-bölcsész házaspár édesipari termékek gyártásába kezdett. Ráadásul fontos volt számukra, hogy valami különlegeset hozzanak létre.

Tovább...
 
Cigánymeggyből főzték a legjobb pálinkát Nyomtatás
Írta: Geiger   
2007. május 03. csütörtök 13:15

Az ország 2007. évi legjobb pálinkájának az újszilvási Bolyhos társaság cigánymeggyből főzött párlatát választotta a zsűri a XV. országos pálinka- és nemzetközi gyümölcspárlat-versenyen. (A Bolyhos és Fia Bt. legutóbb 2004-ben nyerte el ezt a címet, tavaly az érpataki Zsidelyes márka szederpálinkája győzött.)

Tovább...
 
A magyar élelmiszeripar pozíciója tovább romlott Nyomtatás
Írta: Geiger   
2006. április 04. kedd 19:32

A magyar élelmiszeripar pozíciója 2005-ben némileg tovább romlott, bár az előző évekhez képest a stabilizáció jelei mutatkoztak az ágazatban - jelentette ki Boródi Attila az Élelmiszer Feldolgozók Országos Szövetségének ügyvezető elnöke a szervezet idei közgyűlésén.

Tovább...
 
A kávéval konkurálna egy új magyar találmány Nyomtatás
Írta: Geiger   
2006. március 08. szerda 18:51

Szőlőmagokból és gyümölcshéjakból készült termékével kíván betörni a hazai kávépiacra Szabó László, az úgynevezett gyümölcspresszó megálmodója. Az új termékre már a Sara Lee, Magyarország piacvezető kávéforgalmazó vállalata is felfigyelt.

Tovább...
 
Egyre több sajt fogy Magyarországon Nyomtatás
Írta: Geiger   
2006. március 08. szerda 18:28

Csökkentek a sajtok átlagárai Magyarországon az elmúlt évben. Közben egyre több fogy a tejtermékből, a piac mérete már meghaladja az 55 milliárd forintot.

Tovább...
 
Franciák vennék meg a Globust! Nyomtatás
Írta: Geiger   
2006. március 08. szerda 18:19

A francia CECAB csoport megállapodott a Globus Rt. többségi tulajdonosi körével, amelynek eredményeként a francia cég nyilvános vételi ajánlatot tesz a konzervipari holding legalább 51 százaléknyi részvényére, részvényenként 460 forintos áron - jelentették be a Globus szerdai sajtótájékoztatóján.

Tovább...
 
Nem kell a magyar élelmiszer? Nyomtatás
Írta: Geiger   
2006. március 08. szerda 18:08

A magyar élelmiszeripar belföldi piaci részesedése tavaly 1-2 százalékkal csökkent az előző évhez képest, folytatódott tehát a néhány éve tartó negatív tendencia - közölte Piros László, az Élelmiszer-feldolgozók Országos Szövetsége (ÉFOSZ) főtitkára.

Tovább...
 
Elkészült az élelmiszeripari etikai kódex Nyomtatás
Írta: Geiger   
2006. február 11. szombat 11:54
Február végéig dönthetnek az élelmiszeripar szereplői, csatlakoznak-e a most elkészült szakmai etikai kódexhez. A dokumentum csak "kívánatos magatartásformákat" ír elő, és nem kötelező aláírni.
Tovább...
 
spacer

.
© 2024 GEIGERFARM
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.
spacer