spacer
spacer

Geigerfarm
Kezd√Ķlap
Sz√ľret - 2014
Bemutatkoz√°s
Hírek
Szolg√°ltat√°saink
Néhány fotó
Galéria
Lapszemle
Linkek
Meggyes receptek
Keresés
Legyen √Ėnnek is honlapja! K√©sz√≠tette, szerkesztette, t√°rhely: CSABAPROG Kft.
 
Kezd√Ķlap arrow Lapszemle arrow √Člelmiszeripar

√Člelmiszeripar

Jogszab√°ly v√©dheti a magyar gy√ľm√∂lcsborokat NyomtatŠs
Õrta: Administrator   
2013. mŠjus 13. hťtfű 08:57
√Čvente 110-130 ezer liter val√≥di gy√ľm√∂lcsbor k√©sz√ľl haz√°nkban, az olcs√≥ gy√ľm√∂lcsbor-ut√°nzatokb√≥l pedig becsl√©sek szerint t√∂bb milli√≥ liter ker√ľl a piacra Magyarorsz√°gon. Az eredeti gy√ľm√∂lcsborok v√©delm√©re alakult meg a Magyar Gy√ľm√∂lcsbor K√©sz√≠t√Ķk Egyes√ľlete (MGYKE) 2013. √°prilis v√©g√©n. A szervezetet pinc√©szetek √©s mag√°nszem√©lyek az√©rt hozt√°k l√©tre, hogy az szakmai √©rdekk√©pviseletk√©nt v√©dje a gy√ľm√∂lcsbor k√©sz√≠t√Ķk √©rdekeit √©s el√Ķseg√≠tse a min√Ķs√©gi alapanyagokb√≥l k√©sz√ľlt hazai ned√Ľk kereskedelm√©t. Az egyes√ľlet a k√©sz√ľl√Ķ √Člelmiszerk√∂nyv r√©sz√©t k√©pez√Ķ gy√ľm√∂lcsbor rendeletet is v√©lem√©nyezt√©k.
TovŠbb...
 
T√∂bb mint 13 milli√≥ liter p√°link√°t f√Ķzt√ľnk NyomtatŠs
Õrta: Administrator   
2013. mŠjus 12. vasŠrnap 16:11
Agr√°r-vez√©rterm√©kk√© √©s vil√°gm√°rk√°v√° v√°lhat a magyar p√°linka a k√∂vetkez√Ķ t√≠z √©vben, az ehhez sz√ľks√©ges felt√©teleket most m√©rik fel a szak√©rt√Ķk - k√∂z√∂lte V. N√©meth Zsolt cs√ľt√∂rt√∂k√∂n Budapesten, egy szakmai tan√°cskoz√°son.
TovŠbb...
 
P√©nzt kellene t√∂lteni a szal√°mi √©s kolb√°szgy√°rakba NyomtatŠs
Õrta: Geiger   
2009. mŠjus 02. szombat 13:36

A fizet√©sk√©ptelens√©g fenyegeti a magyar √©lelmiszeripar egykori z√°szl√≥shaj√≥j√°t, a Gyulai H√ļskombin√°tot. A Herz szint√©n nagy bajban van. A baromfiipari, tejipari gondok ut√°n most a h√ļsfeldolgoz√≥k ker√ľltek alig megoldhat√≥ probl√©m√°k el√©.

TovŠbb...
 
Hi√°nycikk lesz az ak√°cm√©z? NyomtatŠs
Õrta: Geiger   
2009. mŠjus 01. pťntek 13:40

A m√©h√©szek nemcsak csod√°lkoznak a ny√°ri tavaszon, hanem aggodalmaskodnak is. A gy√ľm√∂lcs√∂s√∂kben sincs akkora dong√°s, mint vir√°gz√°s idej√©n megszoktuk!

TovŠbb...
 
A szakminiszter t√°mogatja az elk√©pzel√©st NyomtatŠs
Õrta: Geiger   
2007. november 20. kedd 17:29

V√°rhat√≥an m√°r a j√∂vő √©v tavasz√°ra elk√©sz√ľl az az √©lelmiszeripari strat√©gia, amelynek kidolgoz√°s√°t az √Člelmiszer-feldolgoz√≥k Orsz√°gos Sz√∂vets√©ge (√ČFOSZ) √©s az √Člelmiszeripari √Āgazati P√°rbesz√©d Bizotts√°g k√∂z√∂sen v√°llalta a k√©t szervezet azon a kerekasztal-besz√©lget√©sen, amelyen az agr√°rium √©s az √©lelmiszeripar k√∂z√∂s gondjait besz√©lt√©k meg Gr√°f J√≥zsef f√∂ldművel√©s√ľgyi √©s vid√©kfejleszt√©si miniszterrel kedden a IFE Foodapest nemzetk√∂zi √©lelmiszeripari szakki√°ll√≠t√°son.

TovŠbb...
 
K√∂telezőv√© v√°lhat a t√°p√©rt√©kek jelz√©se NyomtatŠs
Õrta: Geiger   
2007. november 20. kedd 17:24

√Ėsszetevők. K√∂telezn√© az √©lelmiszergy√°rt√≥kat az Eur√≥pai Uni√≥, hogy j√≥l l√°that√≥ helyen t√ľntess√©k fel, mennyi sz√©nhidr√°tot, cukrot, s√≥t, zs√≠rt √©s tel√≠tett zs√≠rsavat tartalmaznak term√©keik.
Ez der√ľl ki a Frankfurter Allgemeine Zeitung birtok√°ba ker√ľlt belső haszn√°latra k√©sz√ľlt uni√≥s javaslattervezetből, amelyet az Eur√≥pai Bizotts√°g val√≥sz√≠nűleg m√©g az idei √©v v√©ge előtt nyilv√°noss√°gra hoz.

TovŠbb...
 
Dr√°g√°bb lesz a p√°linka √©s a bor a fagy miatt NyomtatŠs
Õrta: Geiger   
2007. mŠjus 11. pťntek 15:03

A m√°jus eleji fagyok rendk√≠v√ľl s√ļlyos k√°rokat okoztak a gy√ľm√∂lcs√∂s√∂kben: az √©szak- magyarorsz√°gi ter√ľletek idei term√©se szinte teljesen, az Egri borvid√©k szőlőr√ľgyei mintegy 10 sz√°zal√©kban pusztultak el. A szakemberek szerint az id√©n is lesz bor √©s p√°linka, a k√©rd√©s csak az, hogy milyen alapanyagb√≥l √©s mennyi√©rt.

TovŠbb...
 
Biobonbon, vagyis egy √ļj, √©des hungarikum NyomtatŠs
Õrta: Geiger   
2007. mŠjus 03. csŁtŲrtŲk 13:33

Egy √ľgyes v√°llalkoz√≥ nyitott szemekkel √©s f√ľlekkel j√°r. A m√©rn√∂k-b√∂lcs√©sz h√°zasp√°r √©desipari term√©kek gy√°rt√°s√°ba kezdett. R√°ad√°sul fontos volt sz√°mukra, hogy valami k√ľl√∂nlegeset hozzanak l√©tre.

TovŠbb...
 
Cig√°nymeggyből főzt√©k a legjobb p√°link√°t NyomtatŠs
Õrta: Geiger   
2007. mŠjus 03. csŁtŲrtŲk 13:15

Az orsz√°g 2007. √©vi legjobb p√°link√°j√°nak az √ļjszilv√°si Bolyhos t√°rsas√°g cig√°nymeggyből főz√∂tt p√°rlat√°t v√°lasztotta a zsűri a XV. orsz√°gos p√°linka- √©s nemzetk√∂zi gy√ľm√∂lcsp√°rlat-versenyen. (A Bolyhos √©s Fia Bt. legut√≥bb 2004-ben nyerte el ezt a c√≠met, tavaly az √©rpataki Zsidelyes m√°rka szederp√°link√°ja győz√∂tt.)

TovŠbb...
 
A magyar √©lelmiszeripar poz√≠ci√≥ja tov√°bb romlott NyomtatŠs
Õrta: Geiger   
2006. Šprilis 04. kedd 19:32

A magyar √©lelmiszeripar poz√≠ci√≥ja 2005-ben n√©mileg tov√°bb romlott, b√°r az előző √©vekhez k√©pest a stabiliz√°ci√≥ jelei mutatkoztak az √°gazatban - jelentette ki Bor√≥di Attila az √Člelmiszer Feldolgoz√≥k Orsz√°gos Sz√∂vets√©g√©nek √ľgyvezető eln√∂ke a szervezet idei k√∂zgyűl√©s√©n.

TovŠbb...
 
A k√°v√©val konkur√°lna egy √ļj magyar tal√°lm√°ny NyomtatŠs
Õrta: Geiger   
2006. mŠrcius 08. szerda 18:51

Szőlőmagokb√≥l √©s gy√ľm√∂lcsh√©jakb√≥l k√©sz√ľlt term√©k√©vel k√≠v√°n bet√∂rni a hazai k√°v√©piacra Szab√≥ L√°szl√≥, az √ļgynevezett gy√ľm√∂lcspressz√≥ meg√°lmod√≥ja. Az √ļj term√©kre m√°r a Sara Lee, Magyarorsz√°g piacvezető k√°v√©forgalmaz√≥ v√°llalata is felfigyelt.

TovŠbb...
 
Egyre t√∂bb sajt fogy Magyarorsz√°gon NyomtatŠs
Õrta: Geiger   
2006. mŠrcius 08. szerda 18:28

Cs√∂kkentek a sajtok √°tlag√°rai Magyarorsz√°gon az elm√ļlt √©vben. K√∂zben egyre t√∂bb fogy a tejterm√©kből, a piac m√©rete m√°r meghaladja az 55 milli√°rd forintot.

TovŠbb...
 
Franci√°k venn√©k meg a Globust! NyomtatŠs
Õrta: Geiger   
2006. mŠrcius 08. szerda 18:19

A francia CECAB csoport megállapodott a Globus Rt. többségi tulajdonosi körével, amelynek eredményeként a francia cég nyilvános vételi ajánlatot tesz a konzervipari holding legalább 51 százaléknyi részvényére, részvényenként 460 forintos áron - jelentették be a Globus szerdai sajtótájékoztatóján.

TovŠbb...
 
Nem kell a magyar √©lelmiszer? NyomtatŠs
Õrta: Geiger   
2006. mŠrcius 08. szerda 18:08

A magyar √©lelmiszeripar belf√∂ldi piaci r√©szesed√©se tavaly 1-2 sz√°zal√©kkal cs√∂kkent az előző √©vhez k√©pest, folytat√≥dott teh√°t a n√©h√°ny √©ve tart√≥ negat√≠v tendencia - k√∂z√∂lte Piros L√°szl√≥, az √Člelmiszer-feldolgoz√≥k Orsz√°gos Sz√∂vets√©ge (√ČFOSZ) főtitk√°ra.

TovŠbb...
 
Elk√©sz√ľlt az √©lelmiszeripari etikai k√≥dex NyomtatŠs
Õrta: Geiger   
2006. februŠr 11. szombat 11:54
Február végéig dönthetnek az élelmiszeripar szereplői, csatlakoznak-e a most elkészült szakmai etikai kódexhez. A dokumentum csak "kívánatos magatartásformákat" ír elő, és nem kötelező aláírni.
TovŠbb...
 
spacer

.
© 2024 GEIGERFARM
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.
spacer