Több mint 13 millió liter pálinkát főztünk |
|
Írta: Administrator
|
2013. május 12. vasárnap 16:11 |
Agrár-vezértermékké és világmárkává válhat a magyar pálinka a következő tíz évben, az ehhez szükséges feltételeket most mérik fel a szakértők - közölte V. Németh Zsolt csütörtökön Budapesten, egy szakmai tanácskozáson.
|
Tovább...
|
|
Pénzt kellene tölteni a szalámi és kolbászgyárakba |
|
Írta: Geiger
|
2009. május 02. szombat 13:36 |
A fizetésképtelenség fenyegeti a magyar élelmiszeripar egykori zászlóshajóját, a Gyulai Húskombinátot. A Herz szintén nagy bajban van. A baromfiipari, tejipari gondok után most a húsfeldolgozók kerültek alig megoldható problémák elé. |
Tovább...
|
|
Hiánycikk lesz az akácméz? |
|
Írta: Geiger
|
2009. május 01. péntek 13:40 |
A méhészek nemcsak csodálkoznak a nyári tavaszon, hanem aggodalmaskodnak is. A gyümölcsösökben sincs akkora dongás, mint virágzás idején megszoktuk! |
Tovább...
|
|
A szakminiszter támogatja az elképzelést |
|
Írta: Geiger
|
2007. november 20. kedd 17:29 |
Várhatóan már a jövő év tavaszára elkészül az az élelmiszeripari stratégia, amelynek kidolgozását az Élelmiszer-feldolgozók Országos Szövetsége (ÉFOSZ) és az Élelmiszeripari Ágazati Párbeszéd Bizottság közösen vállalta a két szervezet azon a kerekasztal-beszélgetésen, amelyen az agrárium és az élelmiszeripar közös gondjait beszélték meg Gráf József földművelésügyi és vidékfejlesztési miniszterrel kedden a IFE Foodapest nemzetközi élelmiszeripari szakkiállításon. |
Tovább...
|
|
Kötelezővé válhat a tápértékek jelzése |
|
Írta: Geiger
|
2007. november 20. kedd 17:24 |
Összetevők. Kötelezné az élelmiszergyártókat az Európai Unió, hogy jól látható helyen tüntessék fel, mennyi szénhidrátot, cukrot, sót, zsírt és telített zsírsavat tartalmaznak termékeik. Ez derül ki a Frankfurter Allgemeine Zeitung birtokába került belső használatra készült uniós javaslattervezetből, amelyet az Európai Bizottság valószínűleg még az idei év vége előtt nyilvánosságra hoz. |
Tovább...
|
|
Drágább lesz a pálinka és a bor a fagy miatt |
|
Írta: Geiger
|
2007. május 11. péntek 15:03 |
A május eleji fagyok rendkívül súlyos károkat okoztak a gyümölcsösökben: az észak- magyarországi területek idei termése szinte teljesen, az Egri borvidék szőlőrügyei mintegy 10 százalékban pusztultak el. A szakemberek szerint az idén is lesz bor és pálinka, a kérdés csak az, hogy milyen alapanyagból és mennyiért.
|
Tovább...
|
|
Biobonbon, vagyis egy új, édes hungarikum |
|
Írta: Geiger
|
2007. május 03. csütörtök 13:33 |
Egy ügyes vállalkozó nyitott szemekkel és fülekkel jár. A mérnök-bölcsész házaspár édesipari termékek gyártásába kezdett. Ráadásul fontos volt számukra, hogy valami különlegeset hozzanak létre. |
Tovább...
|
|
Cigánymeggyből főzték a legjobb pálinkát |
|
Írta: Geiger
|
2007. május 03. csütörtök 13:15 |
Az ország 2007. évi legjobb pálinkájának az újszilvási Bolyhos társaság cigánymeggyből főzött párlatát választotta a zsűri a XV. országos pálinka- és nemzetközi gyümölcspárlat-versenyen. (A Bolyhos és Fia Bt. legutóbb 2004-ben nyerte el ezt a címet, tavaly az érpataki Zsidelyes márka szederpálinkája győzött.) |
Tovább...
|
|
A magyar élelmiszeripar pozíciója tovább romlott |
|
Írta: Geiger
|
2006. április 04. kedd 19:32 |
A magyar élelmiszeripar pozíciója 2005-ben némileg tovább romlott, bár az előző évekhez képest a stabilizáció jelei mutatkoztak az ágazatban - jelentette ki Boródi Attila az Élelmiszer Feldolgozók Országos Szövetségének ügyvezető elnöke a szervezet idei közgyűlésén. |
Tovább...
|
|
A kávéval konkurálna egy új magyar találmány |
|
Írta: Geiger
|
2006. március 08. szerda 18:51 |
Szőlőmagokból és gyümölcshéjakból készült termékével kíván betörni a hazai kávépiacra Szabó László, az úgynevezett gyümölcspresszó megálmodója. Az új termékre már a Sara Lee, Magyarország piacvezető kávéforgalmazó vállalata is felfigyelt. |
Tovább...
|
|
Egyre több sajt fogy Magyarországon |
|
Írta: Geiger
|
2006. március 08. szerda 18:28 |
Csökkentek a sajtok átlagárai Magyarországon az elmúlt évben. Közben egyre több fogy a tejtermékből, a piac mérete már meghaladja az 55 milliárd forintot. |
Tovább...
|
|
Franciák vennék meg a Globust! |
|
Írta: Geiger
|
2006. március 08. szerda 18:19 |
A francia CECAB csoport megállapodott a Globus Rt. többségi tulajdonosi körével, amelynek eredményeként a francia cég nyilvános vételi ajánlatot tesz a konzervipari holding legalább 51 százaléknyi részvényére, részvényenként 460 forintos áron - jelentették be a Globus szerdai sajtótájékoztatóján. |
Tovább...
|
|
Nem kell a magyar élelmiszer? |
|
Írta: Geiger
|
2006. március 08. szerda 18:08 |
A magyar élelmiszeripar belföldi piaci részesedése tavaly 1-2 százalékkal csökkent az előző évhez képest, folytatódott tehát a néhány éve tartó negatív tendencia - közölte Piros László, az Élelmiszer-feldolgozók Országos Szövetsége (ÉFOSZ) főtitkára. |
Tovább...
|
|
Elkészült az élelmiszeripari etikai kódex |
|
Írta: Geiger
|
2006. február 11. szombat 11:54 |
Február végéig dönthetnek az élelmiszeripar
szereplői, csatlakoznak-e a most elkészült szakmai etikai kódexhez. A
dokumentum csak "kívánatos magatartásformákat" ír elő, és nem kötelező
aláírni. |
Tovább...
|
|