spacer
spacer

Geigerfarm
Kezdőlap
Szüret - 2014
Bemutatkozás
Hírek
Szolgáltatásaink
Néhány fotó
Galéria
Lapszemle
Linkek
Meggyes receptek
Keresés
Legyen Önnek is honlapja! Készítette, szerkesztette, tárhely: CSABAPROG Kft.
 
Kezdőlap arrow Lapszemle arrow Gyümölcs - Zöldség

Gyümölcs - Zöldség

A meggy jótékony hatásai Nyomtatás
Írta: Geiger   
2013. május 14. kedd 14:34

A legújabb kutatások szerint a meggyben lévő erős antioxidánsok csökkenthetik a szívproblémák és a gyulladásos megbetegedések kialakulását.

Egy három részből álló kutatássorozatban a Michigan Egyetem, az Arizona Egyetem és a Brunswick Laboratórium munkatársai a meggy antioxidáns-tartalmát, és gyulladáscsökkentő hatását vizsgálták meg.

Tovább...
 
Több dinnyét ültettek, mint egy éve Nyomtatás
Írta: Administrator   
2013. május 12. vasárnap 16:17
Befejeződött a dinnye ültetése és vetése országszerte, 2013-ban a termelők tíz százalékkal nagyobb területen termelnek dinnyét, mint tavaly - tájékoztatta Simonka György, a magyar zöldség-gyümölcstermékek népszerűsítésével megbízott miniszteri biztos, a dél-békési térség fideszes országgyűlési képviselője az MTI-t kedden. A szántóföldi gyümölccsel beültetett és elvetett terület nagysága országosan meghaladja az ötezer hektárt, erre évek óta nem volt példa - hangsúlyozta a miniszteri megbízott.
Tovább...
 
Még több általános iskolás gyermek kaphat iskolagyümölcsöt Nyomtatás
Írta: Administrator   
2013. május 12. vasárnap 16:15
A 2013/2014. tanévben is folytatja a Vidékfejlesztési Minisztérium az uniós társfinanszírozású iskolagyümölcs-programot immár kibővített célcsoporttal. A jövő tanévben az alsó tagozatosok mellett az általános iskolák 5-6. évfolyamán tanulók is részt vehetnek a kezdeményezésben.
Tovább...
 
Kevesebb pénz jut primőrre Nyomtatás
Írta: Geiger   
2009. május 06. szerda 14:04

A gyerek uzsonnájából előbb marad ki a paradicsom, paprika, mint a szalámi - állítják a zöldségesek. A kereskedők tapasztalatai szerint az elmúlt évhez képest a primőr zöldségek forgalma erősen visszaesett.

Tovább...
 
A hazai piacot, termelőt védi a kertészeti osztály Nyomtatás
Írta: Geiger   
2009. május 04. hétfő 13:45

A Magyar Agrárkamara a múlt héten Szekszárdon tartotta a kertészeti osztályának soros ülését. A szokatlan helyszín Ferenc Vilmos megyei osztály elnöknek köszönhető, aki ezzel a szőlő-bor ágazatra szerette volna terelni a figyelmet.

Tovább...
 
A zöldség- és gyümölcspiacon tarol az olcsóbb külföldi áru Nyomtatás
Írta: Geiger   
2009. április 30. csütörtök 13:27

A piaci igények gyors változása és a kiszámíthatatlan időjárás egyre inkább elbizonytalanítja a hazai zöldség- és gyümölcstermesztőket, ennek pedig az lett a következménye, hogy ma már a belső fogyasztás mind nagyobb hányadát importból fedezzük.

Tovább...
 
Nyolc forintról vitáznak a borászok Nyomtatás
Írta: Geiger   
2007. november 17. szombat 17:33

A borász szakma és az agrártárca megállapodása értelmében literenként nyolc forint jut bormarketingre és ellenőrzésre. A pénz hatvan százalékát egy héttagú testület költheti el, amelynek hat tagját a borász szakma delegálhatja. Pontosabban a Magyar Bormarketing Kht.

Tovább...
 
Eltűnnek a régi gyümölcsfajtáink I. Nyomtatás
Írta: Geiger   
2007. november 12. hétfő 17:47

Több mint kilencezer gyümölcsfajtát őriznek a hazai génbankok, ehhez képest a piacokon alig néhány közül válogathatunk. Pedig a szórványosan megmaradt régi gyümölcsösökből származó termés nemcsak az ízvilág és a gazdagabb beltartalom miatt értékes, hanem mivel ezek a fajták az évszázadok során tökéletesen alkalmazkodtak a környezetükhöz, ellenállóbbak, és nem igényelnek annyi vegyszeres kezelést sem.

Tovább...
 
Naponta egy alma Nyomtatás
Írta: Geiger   
2007. november 09. péntek 17:42

Egyik legősibb gyümölcsünk az alma. Ugyanakkor a világpiac egyik vezető gyümölcse is a banán és a citromfélék mellett. Gyógyhatásainak ismerete a görögöktől származik: ők érelmeszesedés, ízületi gyulladás, szívbetegségek, köszvény, menstruációs zavarok, illetve aranyér ellen javallották. Az almahéjtea fogyasztása a bél- és gyomorpanaszokat enyhíti.

Tovább...
 
A kevés meggy mindenkinek rossz Nyomtatás
Írta: Geiger   
2007. július 08. vasárnap 18:35

Szabolcs-Szatmár- Bereg megyében a tavaszi fagy miatt az idei meggytermés várhatóan csak 20 százaléka lesz a tavalyinak. Az 5700 hektárnyi meggyültetvényen a fagy a termés 80 százalékát elpusztította. A gyümölcshiány nem csak a termelőket, hanem az ágazat valamennyi szereplőjét sújtja.

Tovább...
 
Drága a lekvárnak való Nyomtatás
Írta: Geiger   
2007. július 08. vasárnap 18:33

Az elmúlt húsz évben még nem volt rá példa, hogy július elejére leérjen a sárgabarack. Ráadásul kevés is termett, így egy kiló kajsziért a boltokban, piacokon 250-300 forintot kérnek. Az ember azt gondolná, ha kevés termett, jó lesz az ár és így valamennyire kompenzálja a termelőt a természet.

Tovább...
 
Drága gyümölcsből nem lesz befőtt Nyomtatás
Írta: Geiger   
2007. július 08. vasárnap 18:25

A fagykárok és a korai nagy meleg miatt már érezhető a drágulás a piacokon. A háziasszonyok többsége ezért nem is gondol a befőzésre, csemegének vásárolja a gyümölcsöket. Egy kiló ribizli az ország több pontján is ezer forintba kerül, az elrakni való meggy és cseresznye is 400 forint körül tartja az árát, a szebb sárgabarack kilója pedig csaknem 500 forintra rúg. Piaci körkép.

Tovább...
 
Megmenthetők a régi almafajták! Nyomtatás
Írta: Geiger   
2007. május 17. csütörtök 15:27

Manapság nagy a választék a zöldséges standokon; egzotikus, korábban még csak nem is hallott zöldségek- gyümölcsök közül válogathatunk. Vannak azonban, akik e téren is a jól megszokott ízekhez ragaszkodnak. A régi almafajták megőrzéséhez Bozsik gazda adott tanácsokat.

Tovább...
 
A zöldség-gyümölcs ágazat az agrárdinamizmus alapja Nyomtatás
Írta: Geiger   
2007. május 17. csütörtök 15:25

"Méltatlanul keveset beszélnek ma Magyarországon arról az ágazatról, amely a dinamizmus egyik alapágazatává kell váljon, ez pedig a zöldség-gyümölcs ágazat" – jelentette ki Mórahalmon az agrárminiszter.

Tovább...
 
Fagy és jégeső szüretelt Nyomtatás
Írta: Geiger   
2007. május 14. hétfő 15:13

Bárcsak tombolta volna ki magát a tél, akkor most nyugodtabb napokat élhetnénk. Az időjárás sajnos továbbra is szélsőséges, jelzik ezt a tetemes fagy- és jégkárok. Milliárdos károk mutatják, hogy az idén a fagyosszentek is korábban érkeztek meg. Április végén, majd május elején óriási fagykárok keletkeztek Észak- és Kelet-Magyarországon.

Tovább...
 




spacer

.
© 2024 GEIGERFARM
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.
spacer