spacer
spacer

Geigerfarm
Kezdõlap
Szüret - 2014
Bemutatkozás
Hírek
Szolgáltatásaink
Néhány fotó
Galéria
Lapszemle
Linkek
Meggyes receptek
Keresés
Legyen Önnek is honlapja! Készítette, szerkesztette, tárhely: CSABAPROG Kft.
 
Kezdõlap arrow Lapszemle arrow Agrárgazdaság

Agrárgazdaság

A termõföld felét kis- és közepes birtokok keretében mûveljék Nyomtats
rta: Administrator   
2013. mjus 12. vasrnap 16:09
Orbán Viktor az azonnali kérdések órájában Gõgös Zoltánnak (MSZP) válaszolva azt mondta: a jelenlegi, durva becslések szerinti 50-50 százalékos arányokon kíván változtatni a kabinet.
Tovbb...
 
Szigorúbb feltételekkel szerezhetõ föld Nyomtats
rta: Administrator   
2013. mjus 12. vasrnap 16:01
A jelenleginél szigorúbb feltételekkel szerezhetõ földtulajdon 2014. május 1. után az új földforgalmi törvény életbe lépés után Magyarországon - mondta a vidékfejlesztési miniszter kedden Budapesten, egy szakmai konferencián. Fazekas Sándor közölte: a spekulációs szándékok kiszûrése és a magyar termõföld védelme érdekében az új földtörvény alapján a jövõben kizárólag államilag sorszámozott, szigorú számadású okmányon lehet majd olyan szerzõdést kötni, amely a földtulajdonlást érinti.
Tovbb...
 
Újabb milliárdos hitellehetőség Nyomtats
rta: Geiger   
2009. prilis 25. szombat 13:31

Május 1-jétől közvetlenül is igényelhetnek forgóeszköz-hitelt a gazdálkodók szervezetei az Új Magyarország TÉSZ Forgóeszköz Hitelprogram keretében, a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) Zrt-től.

Tovbb...
 
Vészfékeznek az egriek Nyomtats
rta: Geiger   
2009. prilis 23. cstrtk 13:08

Három évre, a 2009-től 2011-ig tartó időszakra vonatkozó radikális termelés korlátozásról döntött a védett eredetű borokhoz felhasználható szőlőfajták esetében az Egri Borvidék Hegyközségi Tanácsa - tájékoztatta a tanács titkára szerdán az MTI-t.

Tovbb...
 
Traktorhoz kell az olajprés Nyomtats
rta: Geiger   
2007. november 02. pntek 17:16

Olajütőt vásárolt egy ároktői fiatalember. Önmagában ez nem hír, mert nemcsak marhatakarmányt, hanem repcét és napraforgót is termeszt. Lesz hát olajpogácsája a teheneinek és étolaja a családnak. Ám Győri Kálmán saját gépeit is az általa előállított biodízelolajjal szeretné működtetni.

Tovbb...
 
A szója és az operációs rendszer Nyomtats
rta: Geiger   
2007. jlius 08. vasrnap 18:29

Linuxszal is lehet kapálni, csak érteni kell a módját. Ellátogattunk Újmohácsra, ahol kipróbáltuk a csúcstechnikás szerkezetet, ami ugyan nyolcmillió forintba kerül, de két év alatt behozza az árát, avagy hogyan növelik a termésátlagot a megahertzek?

Tovbb...
 
Lesz gazdaság, de nem családi Nyomtats
rta: Geiger   
2007. jlius 08. vasrnap 18:27

Kihúzhatja a talajt a családi gazdálkodók alól az a várhatóan két éven belül életbe lépő egységes farmtámogatási rendszer, amely ezt a jogi meghatározást nem ismeri. A változásnak az ismét politikai és szakmai viták kereszttüzébe került földbirtok- szabályozásban is szerepe lehet.

Tovbb...
 
Csaknem 77 százalékkal drágább a krumpli Nyomtats
rta: Geiger   
2007. mjus 15. kedd 15:18

Az agrártermékek termelői árának szintje január-márciusban 11,1 százalékkal nőtt az előző év azonos időszakához viszonyítva - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) hétfőn. A növényi termékek árszínvonala 20,1 százalékkal, az élő állatoké és állati termékeké 1,7 százalékkal emelkedett.

Tovbb...
 
A magyar adottságokat figyelembe vevő agrárstratégiára van szükség Nyomtats
rta: Geiger   
2007. mjus 11. pntek 15:00

Nemzeti agrárstratégiára van szükség - hangzott el az Agrárkamara küldöttgyűlésén. Állami támogatást vár az Agrárkamara a fagykár és a csapadékhiány miatt. A szervezet ma tartja küldöttgyűlését a miniszterelnök és a Földművelésügyi Minisztérium részvételével.

Tovbb...
 
Kiújulhat a termőföldvita Nyomtats
rta: Geiger   
2007. mjus 06. vasrnap 11:28

Gazdasági szükségszerűség, mégis újra heves szakmai-politikai vitákat váltana ki, ha a kormány földvételi lehetőséget kívánna teremteni a belföldi agrárcégeknek, szövetkezeteknek. Az egyéni és családi gazdálkodói kör ugyanolyan joggal kérhetne állami földvásárlási segítséget, miközben a jogi személyek helyzetbe hozása teret engedne a legális külföldi földszerzéseknek is.

Tovbb...
 
Változik a mezőgazdaság támogatása - Csak kissé nőnek az élelmiszerárak? Nyomtats
rta: Geiger   
2007. mjus 03. cstrtk 13:29

Az agrártárca vezetője szerint inkább lassabban, de eredményesen kell kifizetni a mezőgazdasági támogatásokat, különben jelentős lehet az utólagos uniós pénzelvonás.

Tovbb...
 
Egyszerűsödött az agrártámogatás Nyomtats
rta: Geiger   
2007. mjus 03. cstrtk 13:22

A gazdák május 15-ig nyújthatják be az idei földterülethez kötött támogatási kérelmeiket. A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) ígérete szerint, még a hiánypótlásra visszaküldött igénylők támogatásának kifizetése sem késik az idén.

Tovbb...
 
Innovatív magyar fiatal gazdálkodók Nyomtats
rta: Geiger   
2007. mjus 03. cstrtk 12:50

A tervek szerint Magyarország adhat otthont már a közeljövőben a Fiatal Gazdák Európai Tanácsa (CEJA) első regionális keretek között működő szervezeti egységének, a Közép-európai Fiatal Gazdaközpontnak - tájékoztatta az újságírókat Gráf József földművelésügyi és vidékfejlesztési miniszter.

Tovbb...
 
A termelők nem érzik a magasabb agrárárakat Nyomtats
rta: Geiger   
2006. prilis 23. vasrnap 09:33

Az idén a korábbiakkal szemben az élelmiszerek ára már nem csökkenti, hanem emeli az átlagos inflációt, és a termelői árak is jelentősebb növekedést mutatnak. Ágazati szakemberek szerint az év eleji pangó piac áraiból még nem érdemes messzemenő következtetést levonni.

Tovbb...
 
Elmaradt a korai nyugdíjazás a mezőgazdaságban Nyomtats
rta: Geiger   
2006. prilis 04. kedd 19:29

Lehet-e életpályát építeni úgy, hogy éveket sem látunk előre? Ötvenöt év felett van az egyéni gazdálkodók átlagéletkora és ez egyre öregszik. Ebben sok mindent szerepet játszik: akik átvették az birtokot, azok sem voltak már fiatalok. Másrészt az agrárium nem vonzó a fiatalok számára. Így azután kénytelenek az idősek a birtokot tovább vinni. Ángyán Józseffel az akadémia doktorával az öregedő mezőgazdasági gazdálkodók helyzetéről is beszélgettünk.

Tovbb...
 
spacer

.
© 2024 GEIGERFARM
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.
spacer