spacer
spacer

Geigerfarm
Kezdőlap
Szüret - 2014
Bemutatkozás
Hírek
Szolgáltatásaink
Néhány fotó
Galéria
Lapszemle
Linkek
Meggyes receptek
Keresés
Legyen Önnek is honlapja! Készítette, szerkesztette, tárhely: CSABAPROG Kft.
 
Kezdőlap arrow Lapszemle arrow Környezet

Környezet

Büntetik az ugart Nyomtatás
Írta: Administrator   
2013. május 14. kedd 14:21
A Vidékfejlesztési Minisztérium felhívja az ingatlantulajdonosok és a földhasználók figyelmét, hogy a VM Földügyi és Térinformatikai Főosztálya elrendelte a 2013. évi határszemle ellenőrzések végrehajtását. Az ellenőrzéseket a földhivatal hajtja végre és elsősorban a termőföld védelméről szóló törvényben előírt hasznosítási, ideiglenes hasznosítási és mellékhasznosítási kötelezettség teljesítését ellenőrzi.
Tovább...
 
A megszorítások nem érintik a biogazdálkodást Nyomtatás
Írta: Geiger   
2009. április 29. szerda 13:16

A bio- gazdálkodásra elkülönített forrásokat nem érinti a kormány megszorító csomagja - jelentette ki Lucskai Attila, az Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium (FVM) szakreferense az Országgyűlés Mezőgazdasági bizottságának hortobágyi kihelyezett ülésén.

Tovább...
 
Lombból komposzt Nyomtatás
Írta: Geiger   
2007. november 09. péntek 17:38

Ilyenkor, ősszel, sokan nem tudnak mit kezdeni a lehullott falevéllel, a kertben maradt szármaradványokkal, ezért elégetik. Pedig érdemes lenne azokat komposztálni, hogy szerves tápanyaggal tudják majd gazdagítani a talajt. Emellett a kukába kerülő háztartási hulladéknak az egyharmada is olyan anyag, amiből szintén komposzt készíthető.

Tovább...
 
Ökocímke bioélelmiszereknek: A magyarok negyede eszik bioélelmiszert Nyomtatás
Írta: Geiger   
2007. július 08. vasárnap 18:20

A bioélelmiszerekre vonatkozó magyar feltételek jó része már most is megfelel az új uniós előírásoknak. Két év múlva egységes ökocímkét kell ragasztani a biotermékekre. Az egységes uniós ökocímke használatának feltételei nem kényszerítik túl nagy változtatásra a hazai termelőket.

Tovább...
 
Rendszeressé válhatnak a májusi fagyok Nyomtatás
Írta: Geiger   
2007. május 16. szerda 15:21

Hazánkban a klímaváltozás okozta melegedés nem egyenletes a különböző hőmérsékleti paraméterekre nézve. Az átlaghőmérséklet emelkedése mellett meglepő módon az áprilisi, májusi hajnali fagyok száma nem csökken, sőt az utóbbi időben kissé növekedett. Egyes szakemberek szerint a jövőben folytatódik ez a tendencia, amely a szélsőségek növekedésének hipotézisét erősíti meg.

Tovább...
 
Lapozzunk bele a biogazdálkodás rejtelmeibe Nyomtatás
Írta: Geiger   
2006. április 04. kedd 18:31

A jelszó ökológia, mely végre is táborokat, tettre készeket, ébredő tudatú és lelkű embereket gyűjt közös életterünk viszonyait megoldani.

Tovább...
 
Újravetésre készülhetnek a belvizes termelők Nyomtatás
Írta: Geiger   
2006. március 08. szerda 18:42

A gazdák a szeles, meleg tavaszban bíznak, hogy felszárítsa a fagyos és vizes határt. A víz alatt lévő kalászosok helyébe újat kell vetni. A tavaszi vetés előkészítése a nem belvizes helyeken jól halad, a vetőmagvásárlással azonban kivárnak a termelők. A csökkenő kereslet miatt a fémzárolt vetőmagból később akár hiány is lehet a hazai piacon.

Tovább...
 
Magyar fejlesztésű alternatív kazánt üzemeltek be Nyomtatás
Írta: Geiger   
2006. február 21. kedd 17:55
Másodlagos energia- hordozóval, úgynevezett pellettel működő kazánnal fűti vetőmagüzemét a Bólyi Mezőgazdasági Termelő és Kereskedelmi Zrt. – ezt a 400 kilowatt teljesítményű berendezést ma mutatták be.
Tovább...
 
Bálint gazda: energiát GMO-val Nyomtatás
Írta: Geiger   
2006. február 21. kedd 17:26

A milliók által ismert és kedvelt kertészmérnök a magyar mezõgazdaság jelenlegi helyzetérõl, a biogazdálkodásról és a génmanipulációról nyilatkozott portálunknak.

Tovább...
 
Felértékelődött az unióban a biogazdálkodás Nyomtatás
Írta: Geiger   
2006. február 03. péntek 11:05
A biogazdálkodás egyre divatosabb és az unió is támogatja nem kis mértékben. Az unió a támogatások nyolcvan százalékát saját költségvetéséből adja, amit a hazai költségvetés húsz százalékkal egészít ki.
Tovább...
 
Biomassza: kis ráfordítás, nagy tartalék Nyomtatás
Írta: Geiger   
2006. február 03. péntek 10:58
Indulhatnak ugyan idén újabb szélerőmű- beruházások, s egyes erőművek a biomassza- tüzelést is tervezik, a megújuló energiaforrások aránya mégis lassan nő a hazai áramtermelésben, írja a Világgazdaság.
Tovább...
 
Lesz-e Nyírségi Nemzeti Park? Nyomtatás
Írta: Geiger   
2006. január 30. hétfő 17:37
Már 2003-ban megszavazta Szabolcs-Szatmár- Bereg megyének az önállóságot a megyei közgyűlés, hogy nemzeti parkot alakítson ki. Bátorliget és környéke felkészült a feladatra, de miként élne a lehetőséggel?
Tovább...
 
80 mázsa napraforgót osztott szét madáretetésre a Bükki Nemzeti Park Nyomtatás
Írta: Geiger   
2006. január 22. vasárnap 16:03
Természetesen ezzel nem az a cél, hogy a télen itt tartózkodó összes énekesmadarat megetessék, hanem csak olyan helyekre helyeznek ki napraforgót, ahol azon túl, hogy a madarak jól laknak vele, valami didaktikai, nevelő hatása is van.
Tovább...
 
Mindig túl későn Nyomtatás
Írta: Geiger   
2006. január 22. vasárnap 15:58
Jó az, ha olcsón és bőségesen jutunk valamely energiahordozóhoz – legyen az tehénlepény, fa, szén, olaj, gáz, nukleáris, nap-, szél-, víz- vagy egyéb energia. A baj sohasem az energiahordozóval volt, hanem azzal, hogy túl későn derült ki, már váltani kellett volna.
Tovább...
 
Pénztelenség miatt még nem alternatíva a napkollektor Nyomtatás
Írta: Geiger   
2006. január 18. szerda 11:17
Miközben a földgáz drágul és egyre fogy, a föld, a víz és a levegő számos alternatív lehetőséget rejt a számunkra. A fűtésre, vagy villamos energiára hasznosítható megújuló energiaforrások mégis gyakran kiaknázatlanok. Az okokat kerestük Napközben.
Tovább...
 
spacer

.
© 2024 GEIGERFARM
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.
spacer