spacer
spacer

Geigerfarm
Kezd√Ķlap
Sz√ľret - 2014
Bemutatkoz√°s
Hírek
Szolg√°ltat√°saink
Néhány fotó
Galéria
Lapszemle
Linkek
Meggyes receptek
Keresés
Legyen √Ėnnek is honlapja! K√©sz√≠tette, szerkesztette, t√°rhely: CSABAPROG Kft.
 
Kezd√Ķlap arrow Lapszemle arrow Helyi

Helyi

A v√°ls√°g a gyulai kolb√°szt is elviheti NyomtatŠs
Õrta: Geiger   
2009. mŠjus 02. szombat 13:55

A k√ľlf√∂ldről beszerzett alapanyagok (fűszerek, belek, csomagol√°s) √°rai az egekbe sz√∂ktek, a c√©g 1,8 milli√°rdos ad√≥s√°ggal k√ľzd, √≠gy a legrosszabb esetben bez√°rhat a Gyulai H√ļskombin√°t. A kolb√°sz√°r√≥l √©s m√°jas√°r√≥l elh√≠res√ľlt c√©g csődje eset√©n 500 dolgoz√≥ ker√ľlne utc√°ra.

TovŠbb...
 
Egymilli√°rdos beruh√°z√°s G√°doroson NyomtatŠs
Õrta: Geiger   
2009. Šprilis 30. csŁtŲrtŲk 13:24

Egy milli√°rd forint √©rt√©kben hajtott v√©gre fejleszt√©st a G√°doroson √ľzemelő Dan-Farm Hungary Kft. A beruh√°z√°st √ľnnep√©lyes keretek k√∂z√∂tt adt√°k √°t . A d√°n nagyk√∂vet is jelen volt. A beruh√°z√°s egyik kiemelkedő pontja a teljesen automata takarm√°nykeverő.

TovŠbb...
 
Nem csak a v√°ls√°g, az időj√°r√°s is s√ļjtja a gazd√°kat NyomtatŠs
Õrta: Geiger   
2009. Šprilis 20. hťtfű 13:48

Az elm√ļlt m√°sf√©l h√≥napban nem esett elegendő csapad√©k, asz√°ly s√ļjtja B√©k√©s megy√©t. Van, ahol kisz√°ntj√°k az őszi kal√°szosokat √©s a kor√°n elvetett kukoric√°t. A f√∂ld √©s a gazd√°k is eső ut√°n s√≥v√°rognak.

TovŠbb...
 
P√°linkakir√°ly birodalm√°ban NyomtatŠs
Õrta: Geiger   
2006. Šprilis 23. vasŠrnap 09:35

Imm√°r hetedik alkalommal l√©phettek be tegnap a h√≥dol√≥k „P√°linkakir√°ly” birodalm√°nak a kapuj√°n, a gyulai v√°r tőszomsz√©ds√°g√°ban. T√∂bb l√°togat√≥ v√©lem√©nye szerint egy√©rtelműen a ki√°ll√≠t√°s emelkedett ki a p√©nteki nyit√≥nap programjai k√∂z√ľl a Lov√°sz S√°ndor √°ltal szervezett gyulai, kis√ľsti p√°link√°k fesztiv√°lj√°n.

TovŠbb...
 
√Ārutermel√©s csak t√°rgyi felt√©telekkel lehets√©ges NyomtatŠs
Õrta: Geiger   
2006. Šprilis 23. vasŠrnap 09:26

Moh√°csi M√°ty√°st sz√ľlet√©s√©nek 125-ik √©vfordul√≥j√°t k√∂sz√∂nt√∂tt√©k B√©k√©scsab√°n. A b√©k√©scsabaiak őrzik sz√ľl√∂tt√ľknek, Moh√°csi M√°ty√°snak az eml√©k√©t. M√©rhetetlen sok tanuls√°ga van ennek a hatalmas √©letműnek, amit Moh√°csi M√°ty√°s alkotott, amit tal√°n nem is mindny√°jan tudunk el√©gg√©, √©s főleg nem tudunk √©rt√©kelni.

TovŠbb...
 
Csődk√∂zelben a b√©k√©scsabai baromfi-feldolgoz√≥ NyomtatŠs
Õrta: Geiger   
2006. Šprilis 18. kedd 17:51

A Carnex-csoporthoz tartoz√≥ b√©k√©scsabai baromfi-feldolgoz√≥ fizet√©si gondjai a napokban tov√°bb s√ļlyosbodtak.A csoport k√©pviselői kor√°bban azt √°ll√≠tott√°k, hogy a mad√°rinfluenza-p√°nik miatt olyan m√©rt√©kben cs√∂kkent a t√°rsas√°g bev√©tele, nyeres√©ge, hogy √°tmenetileg le kell √°ll√≠taniuk a n√©gysz√°z embert foglalkoztat√≥ csirkev√°g√≥ r√©szleget, - de ekkor m√©g arr√≥l volt sz√≥, hogy a v√≠zi- sz√°rnyasokat feldolgoz√≥ n√©gysz√°z fő √°ll√°sa megmarad.

TovŠbb...
 
Kolb√°sz√ľzemet adtak √°t B√©k√©scsab√°n NyomtatŠs
Õrta: Geiger   
2006. februŠr 21. kedd 17:56
Heti 2,5-3 tonna sertéshús feldolgozására alkalmas kolbászüzemet adtak át pénteken Békéscsabán. A helyi ipari parkban korában megépült Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Innovációs Központ 600 négyzetméteres területén az erre a célra alakult Békéscsabai Kolbászgyártó Kft. alakította ki a kisüzemet.
TovŠbb...
 
Gazdas√°g a hat√°r ment√©n NyomtatŠs
Õrta: Geiger   
2006. februŠr 11. szombat 11:52
A gyulai székhelyű Körös—Maros Vidékfejlesztési és Ökogazdálkodási Alapítvány 2003-ban jött létre. Az alapítvány célja elsősorban az agrárium, a biogazdálkodás fejlesztése.
TovŠbb...
 
Előt√©rben a hazai term√©kek NyomtatŠs
Õrta: Geiger   
2006. februŠr 03. pťntek 11:24
— Komoly hangsúlyt kap idén a magyar mezőgazdasági termékek népszerűsítése — jelentette ki Gráf József földművelésügyi és vidékfejlesztési miniszter tegnap Békésen. Az agrártárca vezetője erről a városi művelődési központban megtartott mezőgazdasági fórumon beszélt.
TovŠbb...
 
ITT A FARSANG NyomtatŠs
Õrta: Geiger   
2006. januŠr 17. kedd 13:55

Már tart a farsang, s a CSABANET portál összegyűjtötte az erről időszakról korábban megjelent írásait.

Az alábbi válogatásban olvashatnak farsangi szokásokról, hiedelmekről, találnak farsangi ajánlókat, valamint megtekinthetik előző évek rendezvényeinek képriportjait. Kellemes csemegézést kívánunk mindenkinek!

TovŠbb...
 
V√≠zkereszt NyomtatŠs
Õrta: Geiger   
2006. januŠr 05. csŁtŲrtŲk 19:32
Január 6, vízkereszt napja, ahogy ezt bizonyára nagyon sokan tudják, mint ahogy azt is, hogy ez a nap a háromkirályjárás napja, a bibliai napkeleti bölcseket megszemélyesítő alakoskodók köszöntő szokása. Arról azonban, hogy milyen összetett ünnep is ez, honnan ered és hogyan került be a keresztény ünnepek sorába, s hogy régebbi ünnep, mint a karácsony, biztosan kevesebben tudnak.
TovŠbb...
 
Le√©p√≠t√©s, nem bez√°r√°s a csabai hűtőh√°zn√°l NyomtatŠs
Õrta: Geiger   
2005. december 12. hťtfű 17:11
Átvilágítás Növelik a termelés hatékonyságát, hogy versenyben maradjanak

Szárnyra kapott a hír, hogy bezárják a békéscsabai hűtőházat, mert a külföldi, olcsóbb árukkal nem tud a Hűtőipari Rt. versenyezni.
TovŠbb...
 
December - Advent, Kar√°csony, Szilveszter NyomtatŠs
Õrta: Geiger   
2005. december 11. vasŠrnap 15:58
Már javában tart az adventi időszak, így a CSABANET portál összegyűjtötte a decemberi  ünnepnapokhoz kapcsolódó korábban megjelent írásait.
TovŠbb...
 
Gy√°r Gyula k√ľlter√ľlet√©n? NyomtatŠs
Õrta: Geiger   
2005. december 04. vasŠrnap 14:16
Fejlesztés Negyvenezer hektáron termelnének energiafüvet
 
Az Európai Unióban a gépesített technológiák miatt a mezőgazdálkodók száma alacsonyabb, mint Magyarországon. Dönteni kell: élelmiszercélú mezőgazdaság vagy kiegyensúlyozott, biztos megélhetés?
TovŠbb...
 
spacer

.
© 2024 GEIGERFARM
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.
spacer