spacer
spacer

Geigerfarm
Kezdőlap
Szüret - 2014
Bemutatkozás
Hírek
Szolgáltatásaink
Néhány fotó
Galéria
Lapszemle
Linkek
Meggyes receptek
Keresés
Legyen Önnek is honlapja! Készítette, szerkesztette, tárhely: CSABAPROG Kft.
 
Kezdőlap arrow Lapszemle arrow Helyi

Helyi

A válság a gyulai kolbászt is elviheti Nyomtatás
Írta: Geiger   
2009. május 02. szombat 13:55

A külföldről beszerzett alapanyagok (fűszerek, belek, csomagolás) árai az egekbe szöktek, a cég 1,8 milliárdos adósággal küzd, így a legrosszabb esetben bezárhat a Gyulai Húskombinát. A kolbászáról és májasáról elhíresült cég csődje esetén 500 dolgozó kerülne utcára.

Tovább...
 
Egymilliárdos beruházás Gádoroson Nyomtatás
Írta: Geiger   
2009. április 30. csütörtök 13:24

Egy milliárd forint értékben hajtott végre fejlesztést a Gádoroson üzemelő Dan-Farm Hungary Kft. A beruházást ünnepélyes keretek között adták át . A dán nagykövet is jelen volt. A beruházás egyik kiemelkedő pontja a teljesen automata takarmánykeverő.

Tovább...
 
Nem csak a válság, az időjárás is sújtja a gazdákat Nyomtatás
Írta: Geiger   
2009. április 20. hétfő 13:48

Az elmúlt másfél hónapban nem esett elegendő csapadék, aszály sújtja Békés megyét. Van, ahol kiszántják az őszi kalászosokat és a korán elvetett kukoricát. A föld és a gazdák is eső után sóvárognak.

Tovább...
 
Pálinkakirály birodalmában Nyomtatás
Írta: Geiger   
2006. április 23. vasárnap 09:35

Immár hetedik alkalommal léphettek be tegnap a hódolók „Pálinkakirály” birodalmának a kapuján, a gyulai vár tőszomszédságában. Több látogató véleménye szerint egyértelműen a kiállítás emelkedett ki a pénteki nyitónap programjai közül a Lovász Sándor által szervezett gyulai, kisüsti pálinkák fesztiválján.

Tovább...
 
Árutermelés csak tárgyi feltételekkel lehetséges Nyomtatás
Írta: Geiger   
2006. április 23. vasárnap 09:26

Mohácsi Mátyást születésének 125-ik évfordulóját köszöntötték Békéscsabán. A békéscsabaiak őrzik szülöttüknek, Mohácsi Mátyásnak az emlékét. Mérhetetlen sok tanulsága van ennek a hatalmas életműnek, amit Mohácsi Mátyás alkotott, amit talán nem is mindnyájan tudunk eléggé, és főleg nem tudunk értékelni.

Tovább...
 
Csődközelben a békéscsabai baromfi-feldolgozó Nyomtatás
Írta: Geiger   
2006. április 18. kedd 17:51

A Carnex-csoporthoz tartozó békéscsabai baromfi-feldolgozó fizetési gondjai a napokban tovább súlyosbodtak.A csoport képviselői korábban azt állították, hogy a madárinfluenza-pánik miatt olyan mértékben csökkent a társaság bevétele, nyeresége, hogy átmenetileg le kell állítaniuk a négyszáz embert foglalkoztató csirkevágó részleget, - de ekkor még arról volt szó, hogy a vízi- szárnyasokat feldolgozó négyszáz fő állása megmarad.

Tovább...
 
Kolbászüzemet adtak át Békéscsabán Nyomtatás
Írta: Geiger   
2006. február 21. kedd 17:56
Heti 2,5-3 tonna sertéshús feldolgozására alkalmas kolbászüzemet adtak át pénteken Békéscsabán. A helyi ipari parkban korában megépült Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Innovációs Központ 600 négyzetméteres területén az erre a célra alakult Békéscsabai Kolbászgyártó Kft. alakította ki a kisüzemet.
Tovább...
 
Gazdaság a határ mentén Nyomtatás
Írta: Geiger   
2006. február 11. szombat 11:52
A gyulai székhelyű Körös—Maros Vidékfejlesztési és Ökogazdálkodási Alapítvány 2003-ban jött létre. Az alapítvány célja elsősorban az agrárium, a biogazdálkodás fejlesztése.
Tovább...
 
Előtérben a hazai termékek Nyomtatás
Írta: Geiger   
2006. február 03. péntek 11:24
— Komoly hangsúlyt kap idén a magyar mezőgazdasági termékek népszerűsítése — jelentette ki Gráf József földművelésügyi és vidékfejlesztési miniszter tegnap Békésen. Az agrártárca vezetője erről a városi művelődési központban megtartott mezőgazdasági fórumon beszélt.
Tovább...
 
ITT A FARSANG Nyomtatás
Írta: Geiger   
2006. január 17. kedd 13:55

Már tart a farsang, s a CSABANET portál összegyűjtötte az erről időszakról korábban megjelent írásait.

Az alábbi válogatásban olvashatnak farsangi szokásokról, hiedelmekről, találnak farsangi ajánlókat, valamint megtekinthetik előző évek rendezvényeinek képriportjait. Kellemes csemegézést kívánunk mindenkinek!

Tovább...
 
Vízkereszt Nyomtatás
Írta: Geiger   
2006. január 05. csütörtök 19:32
Január 6, vízkereszt napja, ahogy ezt bizonyára nagyon sokan tudják, mint ahogy azt is, hogy ez a nap a háromkirályjárás napja, a bibliai napkeleti bölcseket megszemélyesítő alakoskodók köszöntő szokása. Arról azonban, hogy milyen összetett ünnep is ez, honnan ered és hogyan került be a keresztény ünnepek sorába, s hogy régebbi ünnep, mint a karácsony, biztosan kevesebben tudnak.
Tovább...
 
Leépítés, nem bezárás a csabai hűtőháznál Nyomtatás
Írta: Geiger   
2005. december 12. hétfő 17:11
Átvilágítás Növelik a termelés hatékonyságát, hogy versenyben maradjanak

Szárnyra kapott a hír, hogy bezárják a békéscsabai hűtőházat, mert a külföldi, olcsóbb árukkal nem tud a Hűtőipari Rt. versenyezni.
Tovább...
 
December - Advent, Karácsony, Szilveszter Nyomtatás
Írta: Geiger   
2005. december 11. vasárnap 15:58
Már javában tart az adventi időszak, így a CSABANET portál összegyűjtötte a decemberi  ünnepnapokhoz kapcsolódó korábban megjelent írásait.
Tovább...
 
Gyár Gyula külterületén? Nyomtatás
Írta: Geiger   
2005. december 04. vasárnap 14:16
Fejlesztés Negyvenezer hektáron termelnének energiafüvet
 
Az Európai Unióban a gépesített technológiák miatt a mezőgazdálkodók száma alacsonyabb, mint Magyarországon. Dönteni kell: élelmiszercélú mezőgazdaság vagy kiegyensúlyozott, biztos megélhetés?
Tovább...
 
spacer

.
© 2024 GEIGERFARM
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.
spacer