spacer
spacer

Geigerfarm
Kezdőlap
Szüret - 2014
Bemutatkozás
Hírek
Szolgáltatásaink
Néhány fotó
Galéria
Lapszemle
Linkek
Meggyes receptek
Keresés
Legyen Önnek is honlapja! Készítette, szerkesztette, tárhely: CSABAPROG Kft.
 
Kezdőlap arrow Lapszemle arrow Növényvédelem

Növényvédelem

Elő a permetezővel! Nyomtatás
Írta: Administrator   
2013. május 13. hétfő 08:59
A szokatlanul meleg április felgyorsította az őszi kalászosok fejlődését. A gyümölcsfáknál, a cseresznyénél, a meggynél, a szilvánál, a kajszibaracknál május első hetére megtörtént a terméskötés és a lombosodás. Nagyon fontos a jelenlegi időszakban a kártevők elleni védekezés. A kórokozók közül a lisztharmat jelenléte a védekezési küszöb alatt maradt május elejéig az őszi búzánál. A levélfoltosság kezdeti tünetei a búzák legyengült legalsó levelein már megjelentek.
Tovább...
 
Támad a tűzelhalás Nyomtatás
Írta: Geiger   
2009. május 02. szombat 13:59

Az elmúlt héten virágoztak az almástermésűek, és többhelyütt fennállt az Erwinia amylovora baktériumos betegség veszélye is. Ez a kórokozó az éppen virágzó fajokat veszélyezteti.

Tovább...
 
Újabb lehetőségek gyümölcsösben Nyomtatás
Írta: Geiger   
2009. április 27. hétfő 13:19

Ezúttal két olyan termékünkkel szeretnénk megismertetni az olvasót, melyek újdonságot jelentenek az Arysta Magyarország Kft. termékskáláján. Mint az a címben is olvasható a Difcor 250 EC és a Syllit 400 SC termékeink újabb lehetőséget kínálnak a gyümölcsösben. Az alábbiakban felhasználási engedélyeik részleteiről illetve a felhasználási technológiáról olvashatnak.

Tovább...
 
Hamisított növényvédő szereket foglaltak le Nyomtatás
Írta: Geiger   
2009. április 26. vasárnap 13:03

Hamisított növényvédő szereket foglaltak le a vámosok az elmúlt napokban két alkalommal is; a Kínából behozott szállítmányok együttes összege mintegy 900 millió forint - közölte a Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsnokságának (VPOP) szóvivője.

A VPOP a szállítmányokat lefoglalta, és csempészet, valamint áru hamis megjelölése bűncselekmény miatt eljárást indított.

Tovább...
 
Cseresznyelégy Amerikából Nyomtatás
Írta: Geiger   
2007. július 08. vasárnap 18:21

A cseresznyelégy jól ismert kártevő Magyarországon. Mint a cseresznye és a meggy „kukacosságát” okozó kártevő vált ismertté a köztudatban. Néhány rokon kártevő fajjal, mint a földközi-tengeri gyümölcslégy, spárgalégy, zellerlégy, foltosszárnyú salátalégy a fúrólegyek családjába tartoznak.

Tovább...
 
A csapadék hatása a készítményre Nyomtatás
Írta: Geiger   
2007. május 11. péntek 15:07

A talajra permetezett gyomirtó szerek csak abban az esetben képesek hatni, ha a csírázó gyomok zónájában hatékony koncentrációban vannak jelen. Ezt segíti elő a talajfelületre permetezett szereknél a permetezés után 1–2 héten belül lehulló, 20–25 mm csapadék.

Tovább...
 
A hideg harmat is elviheti a meggyet Nyomtatás
Írta: Geiger   
2007. május 03. csütörtök 12:36

Régi bölcsesség, hogy elviszi a köd a meggyet. Most nem a köd veszélyes, hanem a hajnali harmat. A nedvesség meg a hűvösség, ami a fertőzésnek lehetőséget nyújt, ezért nem szabad elfelejtkezni a növényvédelemről, különösen a monília ellen kell védekezni.

Tovább...
 
Védekezzünk a csonthéjasok moníliás betegsége ellen Nyomtatás
Írta: Geiger   
2006. április 18. kedd 17:44

A csonthéjasok moníliás hajtás- és virágszáradása évről évre visszatérő gond e gyümölcsfajok termesztésében, sajnos ebben az évben is fenyeget a kórokozó fertőzése. A fertőző tömeg minden tavasszal ott van fáinkon, s a virágzás időszakában rendszeresen kialakul olyan időjárási helyzet, amely kedvez a kórokozó fertőzésének.

Tovább...
 
Monília ellen háromszoros védekezés ajánlott Nyomtatás
Írta: Geiger   
2006. április 04. kedd 19:25

Az utóbbi évek növényvédelmi problémái különösen ráirányították a figyelmet a tavaszi megelőző védekezések fontosságára, azon belül is a csonthéjasok növényvédelmére. A kertészek réme a monília. Főleg koratavasszal károsít.

Tovább...
 
A rezisztencia ellen kombinált szereket használjunk Nyomtatás
Írta: Geiger   
2006. március 08. szerda 18:33

Az 1880-as években Bordeux környékén rájöttek arra, hogy ha a rézszulfátot mésszel hozzák össze, akkor egy nagyon jó mixtúrát kapnak és ez mind a mai napig a klasszikus növényvédelem egyik meghatározó készítménye.

Tovább...
 
A hűvös idő kedvez a moníliának és a tafrinának Nyomtatás
Írta: Geiger   
2006. március 08. szerda 18:24

2005-ben a tavaszi csapadékos időjárás ismét jelentős gondot okozott a csonthéjas ültetvények megvédésében. A virágzáskori esőzések miatt folyamatos védekezésre volt szükség a virág és hajtásfertőző monília ellen.

Tovább...
 
A metszés után permetezéssel védjük a fáinkat Nyomtatás
Írta: Geiger   
2006. február 21. kedd 17:19
A tenyészidőszakban a fákon, bokrokon, vagy éppen a szőlőtőkéken a zöld lombozat változása sok mindent megmutat, a kártétel hamar és látványosan megmutatkozik. Ugyanakkor a lombozat mögött, a korona belsejében, a fás részeken megjelenő károsítások ekkor nem, vagy kevésbé láthatók.
Tovább...
 
A tél hatása a telelő növényeinkre és a károsítókra Nyomtatás
Írta: Geiger   
2006. február 03. péntek 11:17

Január 22-én betört a kárpát medencébe az a rendkívül hideg, szibériai eredetű légtömeg, amely órák alatt az addigi plusz fokokból kemény fagyot „varázsolt”. Kezdetben a viharos erejű szél – főként az északi, észak-keleti országrészen – hóviharokat, hófúvást okozott.

Tovább...
 
A növényvédő szerek szakszerű tárolása Nyomtatás
Írta: Geiger   
2006. január 30. hétfő 17:27
Arról létezik statisztikai adat, hogy a humán- gyógyszerekből évente mennyi kerül a hulladékba, vagy a megsemmisítőkbe. De a vegyszerekről, növényvédő szerekről nincs, pedig ez sem kis mennyiség.
Tovább...
 
Gyapjaslepke veszély 2006-ban is! Nyomtatás
Írta: Geiger   
2005. december 21. szerda 15:47
A gyapjaslepke jelenlegi gradációs ciklusa 2003-ban kezdődött, az eddigi legnagyobb fertőzést 2005. tavaszán mértük, amikor is 280.000 ha területet veszélyeztetett.
Tovább...
 




spacer

.
© 2024 GEIGERFARM
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.
spacer