spacer
spacer

Geigerfarm
Kezdõlap
SzĂĽret - 2014
Bemutatkozás
HĂ­rek
Szolgáltatásaink
Néhány fotó
Galéria
Lapszemle
Linkek
Meggyes receptek
Keresés
Legyen Önnek is honlapja! Készítette, szerkesztette, tárhely: CSABAPROG Kft.
 
Kezdõlap arrow Lapszemle

Lapszemle

A meggy jĂłtĂ©kony hatásai Nyomtatás
Írta: Geiger   
2013. május 14. kedd 14:34

A legújabb kutatások szerint a meggyben lévõ erõs antioxidánsok csökkenthetik a szívproblémák és a gyulladásos megbetegedések kialakulását.

Egy három részbõl álló kutatássorozatban a Michigan Egyetem, az Arizona Egyetem és a Brunswick Laboratórium munkatársai a meggy antioxidáns-tartalmát, és gyulladáscsökkentõ hatását vizsgálták meg.

Tovább...
 
BĂĽntetik az ugart Nyomtatás
Írta: Administrator   
2013. május 14. kedd 14:21
A Vidékfejlesztési Minisztérium felhívja az ingatlantulajdonosok és a földhasználók figyelmét, hogy a VM Földügyi és Térinformatikai Fõosztálya elrendelte a 2013. évi határszemle ellenõrzések végrehajtását. Az ellenõrzéseket a földhivatal hajtja végre és elsõsorban a termõföld védelmérõl szóló törvényben elõírt hasznosítási, ideiglenes hasznosítási és mellékhasznosítási kötelezettség teljesítését ellenõrzi.
Tovább...
 
Elõ a permetezõvel! Nyomtatás
Írta: Administrator   
2013. május 13. hétfő 08:59
A szokatlanul meleg április felgyorsította az õszi kalászosok fejlõdését. A gyümölcsfáknál, a cseresznyénél, a meggynél, a szilvánál, a kajszibaracknál május elsõ hetére megtörtént a terméskötés és a lombosodás. Nagyon fontos a jelenlegi idõszakban a kártevõk elleni védekezés. A kórokozók közül a lisztharmat jelenléte a védekezési küszöb alatt maradt május elejéig az õszi búzánál. A levélfoltosság kezdeti tünetei a búzák legyengült legalsó levelein már megjelentek.
Tovább...
 
Jogszabály vĂ©dheti a magyar gyĂĽmölcsborokat Nyomtatás
Írta: Administrator   
2013. május 13. hétfő 08:57
Évente 110-130 ezer liter valódi gyümölcsbor készül hazánkban, az olcsó gyümölcsbor-utánzatokból pedig becslések szerint több millió liter kerül a piacra Magyarországon. Az eredeti gyümölcsborok védelmére alakult meg a Magyar Gyümölcsbor Készítõk Egyesülete (MGYKE) 2013. április végén. A szervezetet pincészetek és magánszemélyek azért hozták létre, hogy az szakmai érdekképviseletként védje a gyümölcsbor készítõk érdekeit és elõsegítse a minõségi alapanyagokból készült hazai nedûk kereskedelmét. Az egyesület a készülõ Élelmiszerkönyv részét képezõ gyümölcsbor rendeletet is véleményezték.
Tovább...
 
Több dinnyĂ©t ĂĽltettek, mint egy Ă©ve Nyomtatás
Írta: Administrator   
2013. május 12. vasárnap 16:17
Befejezõdött a dinnye ültetése és vetése országszerte, 2013-ban a termelõk tíz százalékkal nagyobb területen termelnek dinnyét, mint tavaly - tájékoztatta Simonka György, a magyar zöldség-gyümölcstermékek népszerûsítésével megbízott miniszteri biztos, a dél-békési térség fideszes országgyûlési képviselõje az MTI-t kedden. A szántóföldi gyümölccsel beültetett és elvetett terület nagysága országosan meghaladja az ötezer hektárt, erre évek óta nem volt példa - hangsúlyozta a miniszteri megbízott.
Tovább...
 
MĂ©g több általános iskolás gyermek kaphat iskolagyĂĽmölcsöt Nyomtatás
Írta: Administrator   
2013. május 12. vasárnap 16:15
A 2013/2014. tanévben is folytatja a Vidékfejlesztési Minisztérium az uniós társfinanszírozású iskolagyümölcs-programot immár kibõvített célcsoporttal. A jövõ tanévben az alsó tagozatosok mellett az általános iskolák 5-6. évfolyamán tanulók is részt vehetnek a kezdeményezésben.
Tovább...
 
Több mint 13 milliĂł liter pálinkát fõztĂĽnk Nyomtatás
Írta: Administrator   
2013. május 12. vasárnap 16:11
Agrár-vezértermékké és világmárkává válhat a magyar pálinka a következõ tíz évben, az ehhez szükséges feltételeket most mérik fel a szakértõk - közölte V. Németh Zsolt csütörtökön Budapesten, egy szakmai tanácskozáson.
Tovább...
 
A termõföld felĂ©t kis- Ă©s közepes birtokok keretĂ©ben mĂ»veljĂ©k Nyomtatás
Írta: Administrator   
2013. május 12. vasárnap 16:09
Orbán Viktor az azonnali kérdések órájában Gõgös Zoltánnak (MSZP) válaszolva azt mondta: a jelenlegi, durva becslések szerinti 50-50 százalékos arányokon kíván változtatni a kabinet.
Tovább...
 
SzigorĂşbb feltĂ©telekkel szerezhetõ föld Nyomtatás
Írta: Administrator   
2013. május 12. vasárnap 16:01
A jelenleginél szigorúbb feltételekkel szerezhetõ földtulajdon 2014. május 1. után az új földforgalmi törvény életbe lépés után Magyarországon - mondta a vidékfejlesztési miniszter kedden Budapesten, egy szakmai konferencián. Fazekas Sándor közölte: a spekulációs szándékok kiszûrése és a magyar termõföld védelme érdekében az új földtörvény alapján a jövõben kizárólag államilag sorszámozott, szigorú számadású okmányon lehet majd olyan szerzõdést kötni, amely a földtulajdonlást érinti.
Tovább...
 
Kevesebb pĂ©nz jut primőrre Nyomtatás
Írta: Geiger   
2009. május 06. szerda 14:04

A gyerek uzsonnájábĂłl előbb marad ki a paradicsom, paprika, mint a szalámi - állĂ­tják a zöldsĂ©gesek. A kereskedők tapasztalatai szerint az elmĂşlt Ă©vhez kĂ©pest a primőr zöldsĂ©gek forgalma erősen visszaesett.

Tovább...
 
A hazai piacot, termelőt vĂ©di a kertĂ©szeti osztály Nyomtatás
Írta: Geiger   
2009. május 04. hétfő 13:45

A Magyar Agrárkamara a mĂşlt hĂ©ten Szekszárdon tartotta a kertĂ©szeti osztályának soros ĂĽlĂ©sĂ©t. A szokatlan helyszĂ­n Ferenc Vilmos megyei osztály elnöknek köszönhető, aki ezzel a szőlő-bor ágazatra szerette volna terelni a figyelmet.

Tovább...
 
Támad a tűzelhalás Nyomtatás
Írta: Geiger   
2009. május 02. szombat 13:59

Az elmĂşlt hĂ©ten virágoztak az almástermĂ©sűek, Ă©s többhelyĂĽtt fennállt az Erwinia amylovora baktĂ©riumos betegsĂ©g veszĂ©lye is. Ez a kĂłrokozĂł az Ă©ppen virágzĂł fajokat veszĂ©lyezteti.

Tovább...
 
A válság a gyulai kolbászt is elviheti Nyomtatás
Írta: Geiger   
2009. május 02. szombat 13:55

A kĂĽlföldről beszerzett alapanyagok (fűszerek, belek, csomagolás) árai az egekbe szöktek, a cĂ©g 1,8 milliárdos adĂłsággal kĂĽzd, Ă­gy a legrosszabb esetben bezárhat a Gyulai HĂşskombinát. A kolbászárĂłl Ă©s májasárĂłl elhĂ­resĂĽlt cĂ©g csődje esetĂ©n 500 dolgozĂł kerĂĽlne utcára.

Tovább...
 
PĂ©nzt kellene tölteni a szalámi Ă©s kolbászgyárakba Nyomtatás
Írta: Geiger   
2009. május 02. szombat 13:36

A fizetésképtelenség fenyegeti a magyar élelmiszeripar egykori zászlóshajóját, a Gyulai Húskombinátot. A Herz szintén nagy bajban van. A baromfiipari, tejipari gondok után most a húsfeldolgozók kerültek alig megoldható problémák elé.

Tovább...
 
Hiánycikk lesz az akácmĂ©z? Nyomtatás
Írta: Geiger   
2009. május 01. péntek 13:40

A méhészek nemcsak csodálkoznak a nyári tavaszon, hanem aggodalmaskodnak is. A gyümölcsösökben sincs akkora dongás, mint virágzás idején megszoktuk!

Tovább...
 
spacer

.
© 2024 GEIGERFARM
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.
spacer