spacer
spacer

Geigerfarm
Kezdőlap
Szüret - 2014
Bemutatkozás
Hírek
Szolgáltatásaink
Néhány fotó
Galéria
Lapszemle
Linkek
Meggyes receptek
Keresés
Legyen Önnek is honlapja! Készítette, szerkesztette, tárhely: CSABAPROG Kft.
 
Kezdőlap arrow Lapszemle

Lapszemle

A meggy jótékony hatásai Nyomtatás
Írta: Geiger   
2013. május 14. kedd 14:34

A legújabb kutatások szerint a meggyben lévő erős antioxidánsok csökkenthetik a szívproblémák és a gyulladásos megbetegedések kialakulását.

Egy három részből álló kutatássorozatban a Michigan Egyetem, az Arizona Egyetem és a Brunswick Laboratórium munkatársai a meggy antioxidáns-tartalmát, és gyulladáscsökkentő hatását vizsgálták meg.

Tovább...
 
Büntetik az ugart Nyomtatás
Írta: Administrator   
2013. május 14. kedd 14:21
A Vidékfejlesztési Minisztérium felhívja az ingatlantulajdonosok és a földhasználók figyelmét, hogy a VM Földügyi és Térinformatikai Főosztálya elrendelte a 2013. évi határszemle ellenőrzések végrehajtását. Az ellenőrzéseket a földhivatal hajtja végre és elsősorban a termőföld védelméről szóló törvényben előírt hasznosítási, ideiglenes hasznosítási és mellékhasznosítási kötelezettség teljesítését ellenőrzi.
Tovább...
 
Elő a permetezővel! Nyomtatás
Írta: Administrator   
2013. május 13. hétfő 08:59
A szokatlanul meleg április felgyorsította az őszi kalászosok fejlődését. A gyümölcsfáknál, a cseresznyénél, a meggynél, a szilvánál, a kajszibaracknál május első hetére megtörtént a terméskötés és a lombosodás. Nagyon fontos a jelenlegi időszakban a kártevők elleni védekezés. A kórokozók közül a lisztharmat jelenléte a védekezési küszöb alatt maradt május elejéig az őszi búzánál. A levélfoltosság kezdeti tünetei a búzák legyengült legalsó levelein már megjelentek.
Tovább...
 
Jogszabály védheti a magyar gyümölcsborokat Nyomtatás
Írta: Administrator   
2013. május 13. hétfő 08:57
Évente 110-130 ezer liter valódi gyümölcsbor készül hazánkban, az olcsó gyümölcsbor-utánzatokból pedig becslések szerint több millió liter kerül a piacra Magyarországon. Az eredeti gyümölcsborok védelmére alakult meg a Magyar Gyümölcsbor Készítők Egyesülete (MGYKE) 2013. április végén. A szervezetet pincészetek és magánszemélyek azért hozták létre, hogy az szakmai érdekképviseletként védje a gyümölcsbor készítők érdekeit és elősegítse a minőségi alapanyagokból készült hazai nedűk kereskedelmét. Az egyesület a készülő Élelmiszerkönyv részét képező gyümölcsbor rendeletet is véleményezték.
Tovább...
 
Több dinnyét ültettek, mint egy éve Nyomtatás
Írta: Administrator   
2013. május 12. vasárnap 16:17
Befejeződött a dinnye ültetése és vetése országszerte, 2013-ban a termelők tíz százalékkal nagyobb területen termelnek dinnyét, mint tavaly - tájékoztatta Simonka György, a magyar zöldség-gyümölcstermékek népszerűsítésével megbízott miniszteri biztos, a dél-békési térség fideszes országgyűlési képviselője az MTI-t kedden. A szántóföldi gyümölccsel beültetett és elvetett terület nagysága országosan meghaladja az ötezer hektárt, erre évek óta nem volt példa - hangsúlyozta a miniszteri megbízott.
Tovább...
 
Még több általános iskolás gyermek kaphat iskolagyümölcsöt Nyomtatás
Írta: Administrator   
2013. május 12. vasárnap 16:15
A 2013/2014. tanévben is folytatja a Vidékfejlesztési Minisztérium az uniós társfinanszírozású iskolagyümölcs-programot immár kibővített célcsoporttal. A jövő tanévben az alsó tagozatosok mellett az általános iskolák 5-6. évfolyamán tanulók is részt vehetnek a kezdeményezésben.
Tovább...
 
Több mint 13 millió liter pálinkát főztünk Nyomtatás
Írta: Administrator   
2013. május 12. vasárnap 16:11
Agrár-vezértermékké és világmárkává válhat a magyar pálinka a következő tíz évben, az ehhez szükséges feltételeket most mérik fel a szakértők - közölte V. Németh Zsolt csütörtökön Budapesten, egy szakmai tanácskozáson.
Tovább...
 
A termőföld felét kis- és közepes birtokok keretében műveljék Nyomtatás
Írta: Administrator   
2013. május 12. vasárnap 16:09
Orbán Viktor az azonnali kérdések órájában Gőgös Zoltánnak (MSZP) válaszolva azt mondta: a jelenlegi, durva becslések szerinti 50-50 százalékos arányokon kíván változtatni a kabinet.
Tovább...
 
Szigorúbb feltételekkel szerezhető föld Nyomtatás
Írta: Administrator   
2013. május 12. vasárnap 16:01
A jelenleginél szigorúbb feltételekkel szerezhető földtulajdon 2014. május 1. után az új földforgalmi törvény életbe lépés után Magyarországon - mondta a vidékfejlesztési miniszter kedden Budapesten, egy szakmai konferencián. Fazekas Sándor közölte: a spekulációs szándékok kiszűrése és a magyar termőföld védelme érdekében az új földtörvény alapján a jövőben kizárólag államilag sorszámozott, szigorú számadású okmányon lehet majd olyan szerződést kötni, amely a földtulajdonlást érinti.
Tovább...
 
Kevesebb pénz jut primőrre Nyomtatás
Írta: Geiger   
2009. május 06. szerda 14:04

A gyerek uzsonnájából előbb marad ki a paradicsom, paprika, mint a szalámi - állítják a zöldségesek. A kereskedők tapasztalatai szerint az elmúlt évhez képest a primőr zöldségek forgalma erősen visszaesett.

Tovább...
 
A hazai piacot, termelőt védi a kertészeti osztály Nyomtatás
Írta: Geiger   
2009. május 04. hétfő 13:45

A Magyar Agrárkamara a múlt héten Szekszárdon tartotta a kertészeti osztályának soros ülését. A szokatlan helyszín Ferenc Vilmos megyei osztály elnöknek köszönhető, aki ezzel a szőlő-bor ágazatra szerette volna terelni a figyelmet.

Tovább...
 
Támad a tűzelhalás Nyomtatás
Írta: Geiger   
2009. május 02. szombat 13:59

Az elmúlt héten virágoztak az almástermésűek, és többhelyütt fennállt az Erwinia amylovora baktériumos betegség veszélye is. Ez a kórokozó az éppen virágzó fajokat veszélyezteti.

Tovább...
 
A válság a gyulai kolbászt is elviheti Nyomtatás
Írta: Geiger   
2009. május 02. szombat 13:55

A külföldről beszerzett alapanyagok (fűszerek, belek, csomagolás) árai az egekbe szöktek, a cég 1,8 milliárdos adósággal küzd, így a legrosszabb esetben bezárhat a Gyulai Húskombinát. A kolbászáról és májasáról elhíresült cég csődje esetén 500 dolgozó kerülne utcára.

Tovább...
 
Pénzt kellene tölteni a szalámi és kolbászgyárakba Nyomtatás
Írta: Geiger   
2009. május 02. szombat 13:36

A fizetésképtelenség fenyegeti a magyar élelmiszeripar egykori zászlóshajóját, a Gyulai Húskombinátot. A Herz szintén nagy bajban van. A baromfiipari, tejipari gondok után most a húsfeldolgozók kerültek alig megoldható problémák elé.

Tovább...
 
Hiánycikk lesz az akácméz? Nyomtatás
Írta: Geiger   
2009. május 01. péntek 13:40

A méhészek nemcsak csodálkoznak a nyári tavaszon, hanem aggodalmaskodnak is. A gyümölcsösökben sincs akkora dongás, mint virágzás idején megszoktuk!

Tovább...
 




spacer

.
© 2024 GEIGERFARM
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.
spacer