spacer
spacer

Geigerfarm
Kezdőlap
Szüret - 2014
Bemutatkozás
Hírek
Szolgáltatásaink
Néhány fotó
Galéria
Lapszemle
Linkek
Meggyes receptek
Keresés
Legyen Önnek is honlapja! Készítette, szerkesztette, tárhely: CSABAPROG Kft.
 
Kezdőlap arrow Lapszemle arrow Helyi arrow Kolbászüzemet adtak át Békéscsabán

Kolbászüzemet adtak át Békéscsabán Nyomtatás
Írta: Geiger   
2006. február 21. kedd 17:56
Heti 2,5-3 tonna sertéshús feldolgozására alkalmas kolbászüzemet adtak át pénteken Békéscsabán. A helyi ipari parkban korában megépült Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Innovációs Központ 600 négyzetméteres területén az erre a célra alakult Békéscsabai Kolbászgyártó Kft. alakította ki a kisüzemet.

A társaság, amelynek két tagja elismert hentesmester a városban mintegy 30 millió forintos beruházással tette alkalmassá az innovációs központot az uniós normáknak megfelelő húsüzem működtetésére - mondta Kruchió Zsolt.


Hozzátette: a fejlesztés eredményeként kialakítottak egy füstölő- és érlelő kamrát, valamint az ezekhez szükséges légtechnikai berendezéseket. A cég az idei esztendőre 200 millió forintos árbevétellel számol, s egyelőre belföldön piacon kívánják értékesíteni a várhatóan békéscsabai vastag- és békéscsabai vékonykolbász néven forgalomba kerülő termékeiket. A kft. egyelőre nyolc munkatárssal kezdi meg a működését, de a már eldöntött további bővítések és a külpiacokon való tervezett megjelenés miatta további 8-10 új munkahely létrehozása is napirenden van.

Forrás: Index

 
< Előző   Következő >
spacer

.
© 2022 GEIGERFARM
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.
spacer