Kolbászüzemet adtak át Békéscsabán |
|
Írta: Geiger
|
2006. február 21. kedd 17:56 |
Heti 2,5-3 tonna sertéshús feldolgozására alkalmas
kolbászüzemet adtak át pénteken Békéscsabán. A helyi ipari parkban
korában megépült Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Innovációs Központ
600 négyzetméteres területén az erre a célra alakult Békéscsabai
Kolbászgyártó Kft. alakította ki a kisüzemet.
A társaság, amelynek két tagja elismert hentesmester a városban mintegy
30 millió forintos beruházással tette alkalmassá az innovációs
központot az uniós normáknak megfelelő húsüzem működtetésére - mondta
Kruchió Zsolt.
Hozzátette: a fejlesztés eredményeként kialakítottak egy füstölő- és
érlelő kamrát, valamint az ezekhez szükséges légtechnikai
berendezéseket. A cég az idei esztendőre 200 millió forintos
árbevétellel számol, s egyelőre belföldön piacon kívánják értékesíteni
a várhatóan békéscsabai vastag- és békéscsabai vékonykolbász néven
forgalomba kerülő termékeiket. A kft. egyelőre nyolc munkatárssal kezdi
meg a működését, de a már eldöntött további bővítések és a külpiacokon
való tervezett megjelenés miatta további 8-10 új munkahely létrehozása
is napirenden van.
Forrás: Index
|