spacer
spacer

Geigerfarm
Kezdõlap
Szüret - 2014
Bemutatkozás
Hírek
Szolgáltatásaink
Néhány fotó
Galéria
Lapszemle
Linkek
Meggyes receptek
Keresés
Legyen Önnek is honlapja! Készítette, szerkesztette, tárhely: CSABAPROG Kft.
 
Kezdõlap arrow Lapszemle arrow EU arrow EU támogatások

EU támogatások Nyomtats
rta: Geiger   
2007. mjus 03. cstrtk 12:48

Rendeződtek a vitás támogatási kérdések. Az EU illetékeseivel, Mariann Fischer Boel-lel folytatott tárgyalások eredményeként rendeződtek azok a vitás támogatási kérdések, amelyek még függőben voltak - tájékoztatta Gráf József Budapesten a MOSZ közgyűlésén résztvevőket.

Hozzátette: ennek eredményeként április 23-án megkezdődhet a trágyakezelést célzó korszerűsítési program, amelyhez az unió 75 százalékos támogatást ad az állattartó telepek modernizálóinak.

A miniszter jelezte azt is, hogy a gazdálkodók kérésének megfelelően nem jövő év április 30-ig kell befejezniük a beruházásokat, hanem azt csupán el kell kezdeniük eddig az időpontig, és további három év áll rendelkezésre a befejezéshez. Gráf József aláhúzta: ez hosszas alkudozás eredménye volt.

A miniszter közölte azt is, hogy 2009. január 1-jén Magyarországon a mezőgazdasági termelőknek át kell térniük az úgynevezett SPS rendszerre, ami egyértelműen farmtámogatásra való áttérést jelent.

Tájékoztatta a közgyűlés résztvevőit arról is, hogy a pénzügyminiszterrel történt megegyezése alapján a minisztériumra vonatkozó létszámleépítés nem érinti a falugazdászokat, tehát a területen dolgozó 650 ember munkahelye megmarad.

A miniszter közgyűlési felszólalásában utalt arra, hogy rendkívül nagy felelőssége van az ágazatot irányító szakembereknek, mivel a magyar mezőgazdaság sorsa ezekben az években dől el hosszú távra. Ezért a most kínálkozó lehetőséggel élni kell a jövő érdekében. A miniszter külön kitért arra, hogy az ágazat nyereségességét tovább kell fokozni a célok elérése érdekében, és a múlt évi mintegy 65 milliárd forintos ágazati szintű eredményt rövid időn belül 100-105 milliárdra kell növelni.

 

Forrás: AgroLine

 

 

 
< Elz   Kvetkez >
spacer

.
© 2024 GEIGERFARM
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.
spacer