spacer
spacer

Geigerfarm
Kezdőlap
Szüret - 2014
Bemutatkozás
Hírek
Szolgáltatásaink
Néhány fotó
Galéria
Lapszemle
Linkek
Meggyes receptek
Keresés
Legyen Önnek is honlapja! Készítette, szerkesztette, tárhely: CSABAPROG Kft.
 
Kezdőlap arrow Lapszemle arrow Élelmiszeripar arrow CigánymeggybĹ‘l fĹ‘zték a legjobb pálinkát

Cigánymeggyből főzték a legjobb pálinkát Nyomtatás
Írta: Geiger   
2007. május 03. csütörtök 13:15

Az ország 2007. évi legjobb pálinkájának az újszilvási Bolyhos társaság cigánymeggyből főzött párlatát választotta a zsűri a XV. országos pálinka- és nemzetközi gyümölcspárlat-versenyen. (A Bolyhos és Fia Bt. legutóbb 2004-ben nyerte el ezt a címet, tavaly az érpataki Zsidelyes márka szederpálinkája győzött.)

A cigánymeggy-szemeken érlelt győztes ital egyben a világ idei legjobb pálinkájának is tekinthető, mivel ezzel a védett elnevezéssel már csak Magyarországon és két osztrák tartományban termett gyümölcsből, előírt eljárással előállított szeszes ital illethető, igaz, Ausztriából nem volt jelentkező és néhány hazai cég sem nevezett be.Több hazai társaság viszont először mutatkozott be, például a Vasi Hegyhát zamatait párlataiban megőrző oszkói Norma Kft. A határon túlról, főként a Vajdaságból is sokan próbálkoztak, így minden eddiginél több, összesen 457 gyümölcspárlatot kellett minősítenie a Panyik Gáborné dr., a Corvinus Egyetem tanára által vezetett bíráló bizottságnak. A kereskedelmi célú főzdék idei legjobbjának a Boldogkő Fruit Kft. szilvája, míg a családi fogyasztásra szánt, legjobb bérfőzetett kisüstinek az ürömi ifjú Pelle László vilmoskörtéje bizonyult. A határon túli párlatok ún. országgyőztese a vajdasági Bálint József szőlőpárlata lett, a Magyar Pálinka Lovagrend idei zászlós pálinkáját pedig a kiskőrösi Vinotrep Kft. adhatja: cseresznyéjük kerül a lovagok asztalára.

A legtöbb aranyat a Balaton-parti Zimek Manufaktúra és a szabolcsi Kaiser 2000 Kft. italai vitték el, több kiemelkedő díjat könyvelhetett el a már említetteken kívül többek közt a Békési Pálinka Zrt., a lajosmizsei Gusto, a Győri, illetve a Miskolci Likőrgyár Zrt., a tiszaföldvári Szicsek Kft. A díjakat a gyulai Várban adták át, ahol új tagokkal is bővült a lovagrend, köztük van Gráf József agrárminiszter is, akit az ország ötödik legnépszerűbb politikusaként köszöntöttek.

 

Forrás: Népszabadság

 

 

 

 
< Előző   Következő >
spacer

.
© 2024 GEIGERFARM
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.
spacer