spacer
spacer

Geigerfarm
Kezdőlap
Szüret - 2014
Bemutatkozás
Hírek
Szolgáltatásaink
Néhány fotó
Galéria
Lapszemle
Linkek
Meggyes receptek
Keresés
Legyen Önnek is honlapja! Készítette, szerkesztette, tárhely: CSABAPROG Kft.
 
Kezdőlap arrow Lapszemle arrow Élelmiszeripar arrow Biobonbon, vagyis egy új, édes hungarikum

Biobonbon, vagyis egy új, édes hungarikum Nyomtatás
Írta: Geiger   
2007. május 03. csütörtök 13:33

Egy ügyes vállalkozó nyitott szemekkel és fülekkel jár. A mérnök-bölcsész házaspár édesipari termékek gyártásába kezdett. Ráadásul fontos volt számukra, hogy valami különlegeset hozzanak létre.





Mindig, és hogyha adódik valamilyen alkalom - mint például most Sárospatakon, ahol Árpád-házi Szent Erzsébet születésének 800. évfordulóját ünneplik -, akkor ezen elgondolkodnak, és megjelennek egy új termékkel. Így történt ez a Borsa-Desszert Kft esetében is, melynek tulajdonosai Gurzó József és felesége, Gurzóné Kormány Emese.

A sárospataki cég gyümölcsdesszertek előállításával foglalkozik, aszalt gyümölcsökből és olajos magvakból készítenek – cukor és adalékanyagok hozzáadása nélkül - egészséges édességeket. Emellett az édességek kinézetére is különösen figyelnek, jó példa erre az Árpád-házi Szent Erzsébet desszert, ami összetételében is utal Szent Erzsébet sorsára: vörös áfonyából, mandulából és rózsalekvárból készül. (Mint tudjuk, a leghíresebb hozzá kapcsolódó legenda a rózsacsoda.)

Az édességekhez a hozzávalókat magyarországi nagy forgalmazóktól szerzik be, de előfordul, főleg a különleges és ritka alkotóelemek esetében, hogy külföldi cégektől rendelnek. Maga a gyártási folyamat kézzel történik, gépeket alig használnak.

A cég desszertjei iránt nagy az érdeklődés, főleg azok körében, akik az egészséges táplálkozás elkötelezettjei. Mivel a termékek szépen csomagoltak, ajándéknak sem utolsó.

 

Forrás: Magyar Rádió

 

 

 
< Előző   Következő >




spacer

.
© 2024 GEIGERFARM
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.
spacer