spacer
spacer

Geigerfarm
Kezdőlap
Szüret - 2014
Bemutatkozás
Hírek
Szolgáltatásaink
Néhány fotó
Galéria
Lapszemle
Linkek
Meggyes receptek
Keresés
Legyen Önnek is honlapja! Készítette, szerkesztette, tárhely: CSABAPROG Kft.
 
Kezdőlap arrow Lapszemle arrow A megszorítások nem érintik a biogazdálkodást

A megszorítások nem érintik a biogazdálkodást Nyomtatás
Írta: Geiger   
2009. április 29. szerda 13:16

A bio- gazdálkodásra elkülönített forrásokat nem érinti a kormány megszorító csomagja - jelentette ki Lucskai Attila, az Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium (FVM) szakreferense az Országgyűlés Mezőgazdasági bizottságának hortobágyi kihelyezett ülésén.

 

A szakreferens szerint a génmegőrzésre és biogazdálkodásra fordítandó összegek egyre növekednek, és az FVM-en belüli átszervezések miatt e két terület erősebb intézményi hátteret kap.

Tóth Péter, a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium (KvVM) osztályvezetője a tárca álláspontját ismertetve kiemelte, hogy a mezőgazdaság és környezetvédelem kérdései és feladatai összetartoznak, ennek egyik legfontosabb terepe a biogazdálkodás. Kiemelte a minisztériumok közötti folyamatos egyeztetést, és a támogatási rendszer kidolgozásában folyatatott közös munkájukat.

Ángyán József (Fidesz) a napirendi vitában kiemelte: a biogazdálkodás igenis reális gazdasági és fejlesztési alternatíva, azonban Magyarországnak ma erre nincs hosszú távú stratégiája és jövőképe. Ezért a bizottságnak javasolta egy közös állásfoglalás, egy hosszú távú stratégia kidolgozását, amit ötpárti határozatként fogadtatna el az Országgyűléssel. Ennek tartalmaznia kell a bioélelmiszerek minőségi és biztonsági követelményeit, a természeti értékek megőrzését, és egy kormányzati ciklusokon átívelő akciótervet is az ágazat fejlesztésére - mondta.

Kis Péter László (MSZP), a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Agrárkamara elnöke reagálásában a kormánypárti tagok nyitottságáról biztosította a bizottságot egy közös, ötpárti határozat megfogalmazása és benyújtása tekintetében.

Hozzátette: ennek átgondolt és jól előkészített javaslatnak kell lennie, és kidolgozásából az érintett termelőknek is ki kell venniük a részüket. A javaslatot még ki kell egészíteni további, a mostani ülésen szóba nem került területekkel is - jegyezte meg Kis Péter László.

 
< Előző   Következő >
spacer

.
© 2024 GEIGERFARM
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.
spacer