spacer
spacer

Geigerfarm
Kezdőlap
Szüret - 2014
Bemutatkozás
Hírek
Szolgáltatásaink
Néhány fotó
Galéria
Lapszemle
Linkek
Meggyes receptek
Keresés
Lapszemle
A meggy jótékony hatásai

A legújabb kutatások szerint a meggyben lévő erős antioxidánsok csökkenthetik a szívproblémák és a gyulladásos megbetegedések kialakulását.

Egy három részből álló kutatássorozatban a Michigan Egyetem, az Arizona Egyetem és a Brunswick Laboratórium munkatársai a meggy antioxidáns-tartalmát, és gyulladáscsökkentő hatását vizsgálták meg.

Tovább...
 
Több dinnyét ültettek, mint egy éve
Befejeződött a dinnye ültetése és vetése országszerte, 2013-ban a termelők tíz százalékkal nagyobb területen termelnek dinnyét, mint tavaly - tájékoztatta Simonka György, a magyar zöldség-gyümölcstermékek népszerűsítésével megbízott miniszteri biztos, a dél-békési térség fideszes országgyűlési képviselője az MTI-t kedden. A szántóföldi gyümölccsel beültetett és elvetett terület nagysága országosan meghaladja az ötezer hektárt, erre évek óta nem volt példa - hangsúlyozta a miniszteri megbízott.
Tovább...
 
Legyen Önnek is honlapja! Készítette, szerkesztette, tárhely: CSABAPROG Kft.
 
Kezdőlap

A hazai piacot, termelőt védi a kertészeti osztály Nyomtatás
Írta: Geiger   
2009. május 04. hétfő 13:45

A Magyar Agrárkamara a múlt héten Szekszárdon tartotta a kertészeti osztályának soros ülését. A szokatlan helyszín Ferenc Vilmos megyei osztály elnöknek köszönhető, aki ezzel a szőlő-bor ágazatra szerette volna terelni a figyelmet.

A ülésen részt vett Szabó Imre, a derecskei Kasz-Coop Kft. ügyvezető igazgatója, Müller János Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei gyümölcstermesztő, Brun Zsolt, a Brunkert Kft. és a Dalmo TÉSZ ügyvezetője, Ferenc Vilmos, a Tolna Megyei Agrárkamara kertészeti osztályának vezetője, Fogarasiné Bodnár Mária és Simigh Mariann, a Magyar Agrárkamara szakértői. A szakmaiság erősítése mellett az alábbi témákat tartja az osztály vezetősége az ágazat szempontjából megkerülhetetlennek: a tisztességes piaci magatartást, az adott termék specifikusságának megtalálását, a szürkegazdaságban tevékenykedők kiszűrését. A kamara kertészeti osztálya szeretné elérni, ha a minőségi ellenőrzésbe bevonnák a tagjaikat. A külföldről érkező zöldségeket, gyümölcsöt, borokat ugyanúgy minőségi ellenőrzés alá kell vonni, mint a hazai termékeket - mondta Ferencz Vilmos -, és ami nem felel meg a feltételeknek, abból ne jusson a boltokba se. A kamara célja a hazai termelők és hazai termékek védelme. I. M.

Forrás: Tolnai Népújság

 
< Előző   Következő >
spacer

GEIGERFARM

 
Hegedűs Sándor


5600
Békéscsaba
Dobozi út 106.

Tel.: +36 30 664 2928

Ez az e-mail cím védett a spamkeresőktől, engedélyezni kell a Javascript használatát a megtekintéshez
  http://www.geigerfarm.hu  


.
© 2021 GEIGERFARM
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.
spacer