spacer
spacer

Geigerfarm
Kezdõlap
Szüret - 2014
Bemutatkozás
Hírek
Szolgáltatásaink
Néhány fotó
Galéria
Lapszemle
Linkek
Meggyes receptek
Keresés
Legyen Önnek is honlapja! Készítette, szerkesztette, tárhely: CSABAPROG Kft.
 
Kezdõlap arrow Lapszemle arrow Még több általános iskolás gyermek kaphat iskolagyümölcsöt

Még több általános iskolás gyermek kaphat iskolagyümölcsöt Nyomtats
rta: Administrator   
2013. mjus 12. vasrnap 16:15
A 2013/2014. tanévben is folytatja a Vidékfejlesztési Minisztérium az uniós társfinanszírozású iskolagyümölcs-programot immár kibõvített célcsoporttal. A jövõ tanévben az alsó tagozatosok mellett az általános iskolák 5-6. évfolyamán tanulók is részt vehetnek a kezdeményezésben.

Fontos változás, hogy a 2013/2014. tanévtõl kezdve a programban való részvételhez szükséges megállapodásokat nem a köznevelési intézményeknek, hanem az intézmények fenntartóinak kell megkötniük a szállítókkal.

A támogatás mértéke legfeljebb tanulónkénti heti bruttó 200 forint. A forrás a termék árán felül tartalmazza a szükséges tárolási, csomagolási és logisztikai költségeket. A gyerekeknek hetente legalább kétféle zöldséget és gyümölcsöt kell kapniuk.

A kezdeményezés elõsegíti a zöldség-, és gyümölcsfogyasztást, hozzájárul a gyermekek étkezési szokásainak megváltoztatásához és az elhízás elleni küzdelemhez, valamint az ezekkel összefüggésben kialakuló betegségek megelõzéséhez.

A vidékfejlesztési tárca már tavaly is jelentõsen könnyítette az iskolagyümölcs program feltételeit. A köznevelési intézmények – a fenntartóikon keresztül – hatékonyabban és egyszerûbben igényelhetik a termékeket, illetve a szállítók és a hatóságok adminisztrációja is csökkent.
A program végrehajtását a 31/2013. (V. 2.) VM rendelettel módosított 50/2012. (V. 25.) VM rendelet szabályozza.

Forrás: AgroLine

 
< Elz   Kvetkez >
spacer

.
© 2024 GEIGERFARM
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.
spacer