Kit érdekel, génkezelt-e az élelmiszer? |
|
Írta: Geiger
|
2005. december 04. vasárnap 13:05 |
Európa-szerte megoszlanak a vélemények a génkezelt élelmiszerekről. A
magyar közvélemény a lengyelhez és az angolhoz hasonlóan alig
érdeklődik a téma iránt -derül ki a GfK csoport legfrissebb
felméréséből.
Az élelmiszerek génkezelésének fogalmát mindössze a magyar felnőttek
kétharmada ismeri, és már egy néhány évvel korábbi felmérés során is
ugyanez volt a helyzet. Az osztrákok és franciák aktívan ellenzik a
génmanipulált ennivalókat.
Az osztrákok 59, s a franciák 51 százaléka semmilyen körülmények között
nem hajlandó géntechnológiai beavatkozással előállított élelmiszereket
vásárolni, Németországban pedig 44 százalékra nőtt az ellenzők aránya.
Mindezt a GfK Piackutató Intézet egy 2004-es tanulmánya állapította meg
az európai fogyasztókról.
Folytatás: HVG
|